– Συγκλονίζει η νέα τραγωδία στο Αιγαίο με 4 παιδάκια που δεν ήξεραν μπάνιο να πνίγονται στα παγωμένα νερά
– Συνεχίζονται οι έρευνες για ακόμα ένα παιδάκι που αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Καλόλιμνο
– Η πλαστική βάρκα των μεταναστών και προσφύγων ανατράπηκε λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή
– Μέσα στη βάρκα και ο διακινητής που δεν πρόλαβε να διαφύγει – Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες του λιμενικού

Νέα τραγωδία με πρόσφυγες σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου, κοντά στη νησίδα Καλόλιμνος. Πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν 17 πρόσφυγες μαζί με τον διακινητή, ανετράπη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, με αποτέλεσμα να πνιγούν τέσσερα μικρά παιδιά. Ενα ακόμη παιδί αγνοείται.

Το λιμεναρχείο Καλύμνου επιλήφθηκε αμέσως του περιστατικού, με τα μόλις δυο σκάφη που διαθέτει. Σήμερα συνεχίζει τις έρευνες για το παιδί που αγνοείται. Οι διασωθέντες πρόσφυγες και ο διακινητής έχουν μεταφερθεί στο νησί της Καλύμνου, όπου τους προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλαστική βάρκα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια αργά χθες το βράδυ. Αρχικά οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές όμως ξαφνικά ο καιρός χάλασε και οι μετανάστες έμειναν αβοήθητοι.

Σημείωνεται ότι χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία για τα αποτελέσματα της Συνόδου της ΕΕ για το προσφυγικό και υπογράμμισε την ανάγκη ταχύτερης, μεθοδικής και συντονισμένης αντιμετώπισης του ζητήματος. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση κατέστησε σαφές στη Σύνοδο ότι είναι πολύ μεγάλη ανάγκη σταδιακά το βάρος να μετατοπιστεί από τα ελληνικά νησιά προς τα τουρκικά παράλια, ώστε η διαδικασία της μετεγκατάστασης να πραγματοποιείται απευθείας από εκεί, για να σταματήσει το Αιγαίο να μετράει νεκρούς και να σταματήσει και αυτό το αίσχος της εκμετάλλευσης ταλαιπωρημένων ανθρώπων από δουλέμπορους διακινητές.

Η Ελλάδα είναι διατεθειμένη να στηρίξει μία πολιτική ενίσχυσης της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να υπάρξει συνεργασία για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, είπε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε όμως πως αν υπάρχει η πιθανότητα μίας συγκροτημένης πολιτικής, αυτή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αφότου αυτοί οι άνθρωποι βρεθούν, πάρουν το ρίσκο να μπουν στα σαπιοκάραβα, στις τρύπιες βάρκες των διακινητών και χάσουν τη ζωή τους στο Αιγαίο.

http://www.newsit.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.