Οι χειρότεροι φόβοι για την τύχη ενός ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, το στίγμα του οποίου χάθηκε στις 02.45 τα ξημερώματα, και του τριμελούς πληρώματός του επιβεβαιώθηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου εντοπίστηκαν λίγα λεπτά πριν από τις 08.00 στη νησίδα Κίναρο και αργότερα βρέθηκαν νεκρά και τα τρία μέλη του πληρώματος. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το ελικόπτερο προσέκρουσε στη νησίδα και εν συνεχεία συνετρίβη.

Είχαν προηγηθεί ολονύκτιες έρευνες με τη συμμετοχή πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, ενός C-130 και ενός Σούπερ Πούμα.

Τα ονόματα των μελών του πληρώματος

Κυβερνήτης: Υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης

Συγκυβερνήτης: Υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς

Ναυτίλος: Ελευθέριος Ευαγγέλου

Από αριστερά: Πανανάς Κωνσταντίνος, Τουλίτσης Αναστάσιος

Από αριστερά: Πανανάς Κωνσταντίνος, Τουλίτσης Αναστάσιος

Επιστρέφει εκτάκτως στην Αθήνα ο Καμμένος

Μετά την είδηση του τραγικού συμβάντος ανακοινώθηκε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα.

Ο κ. Καμμένος βρισκόταν στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Στο μεταξύ, με ανάρτησή του στο Τwitter o υπουργός διαψεύδει πληροφορίες περί ανεύρεσης των σορών:

Σε πρωινή επίσημη ενημέρωση από το υπ. Εθνικής Άμυνας, αναφέρθηκε πως «οι σοροί δεν έχουν βρεθεί».

Αμφισβητεί η Τουρκία τις έρευνες για το ελληνικό ελικόπτερο

Με NOTAM η Τουρκία αμφισβητεί την επιχείρηση-έρευνα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού για τον εντοπισμό του ελικοπτέρου Agusta Bell!

Το χρονικό της τραγωδίας

Χάθηκε στις 02.45 τα ξημερώματα το στίγμα ενός ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού κοντά στη νησίδα Κίναρο. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα και συμμετείχε σε άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Λίγα λεπτά πριν από τις 08.00 εντοπίστηκαν συντρίμμια του ελικοπτέρου στη νησίδα ΚίναροΤο ελικόπτερο είναι τύπου Agusta Bell 212, ενώ σε αυτό επέβαιναν τρία άτομα: οι δύο πιλότοι και ένας μηχανικός.

Στις έρευνες συμμετείχαν πλοία του Π.Ν., ένα C-130 και ένα Σούπερ Πούμα.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το ελικόπτερο χάθηκε δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Ο εντοπισμός κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν εξαιρετικά δύσκολος, καθώς το ελικόπτερο έδινε πολύ μικρό στίγμα στα ραντάρ. Το ελικόπτερο εκτελούσε άσκηση εντοπισμού στόχου και πετούσε σε χαμηλό ύψος.

Η ανακοίνωση από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας».

Η νήσος Κίναρος όπου εμφανίζεται  το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου

Η νήσος Κίναρος όπου εμφανίζεται το τελευταίο στίγμα του ελικοπτέρου
Ελικόπτερο τύπου ΑΒ-212

Ελικόπτερο τύπου ΑΒ-212
Διαβάστε περισσότερα εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.