Με τους βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στις Επιτροπές συσκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εν όψει της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Πριν από την Ολομέλεια θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ.

«Πάμε όλοι μαζί και στηρίζουμε» είναι το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ που ζητεί από όλους τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίσουν θετικά επί των προαπαιτούμενων μέτρων. Ο κ. Μεϊμαράκης επιχειρεί να αμβλύνει τις όποιες αντιδράσεις υπάρχουν από την πλευρά των βουλευτών του κόμματος.

Έως και νωρίς το πρωί της Τετάρτης, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συζήτησης του πρώτου επίμαχου νομοσχεδίου στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, γινόταν από την ηγεσία του κόμματος «πολιτικό μασάζ» για να καμφθούν οι αντιδράσεις αρκετών βουλευτών, κυρίως νέων και νεοεκλεγέντων, καθώς η συμφωνία δοκιμάζει και τις αντοχές της γαλάζιας ΚΟ.

Ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης, αλλά και άλλα στελέχη του κόμματος, όπως ο γραμματέας της ΚΟ, Γιάννης Πλακιωτάκης, τόνισαν στους βουλευτές την ανάγκη να εμφανιστεί συντεταγμένη η ΝΔ και να ψηφίσει τα μέτρα, καθώς αυτή ήταν και η δέσμευση του ίδιου του προέδρου του κόμματος στους κεντροδεξιούς ηγέτες την περασμένη Κυριακή στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες.

Η ΝΔ έστειλε και μήνυμα στην κυβέρνηση να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο σε πέντε άρθρα, όπως ήθελε το Μέγαρο Μαξίμου για να διευκολυνθούν οι κυβερνητικοί βουλευτές να ψηφίσουν ορισμένα από αυτά, και να μειωθεί ο αντίκτυπος των απωλειών. Η ηγεσία της ΝΔ διεμήνυσε πως δεν εγγυάται για συντεταγμένη πορεία και ζήτησε να κατατεθεί το νομοσχέδιο σε ένα άρθρο, αν και τελικά κατατέθηκε σε δυο άρθρα.

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published.