Υπερηχοτομογράφο προηγμένης τεχνολογίας απέκτησε το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου». Η παράδοση έγινε στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου 2016, ύστερα από τις αξιέπαινες προσπάθειες της εθελοντικής οργάνωσης «Η Ρόδος για τη Ζωή».

Στην παράδοση – παραλαβή έδωσαν το «παρών» η Διοίκηση, η Διοικητική Διευθύντρια και Προεδρεύουσα του Δ.Σ. Καίτη Φουσιάνη, ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ «Η Ρόδος για τη Ζωή» Σάββας Σαββαϊδης, ο αντιπρόεδρος και ιατρός κ. Παπαντωνίου, η ιατρός – διαγνώστης, Διευθύντρια και Υπεύθυνη ιατρός Μονάδας Απεικόνισης Μαστού Λιάνα Σουλούνια και οι εθελόντριες της ΑΜΚΕ. Το μηχάνημα παρέλαβε ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας, εκτελών χρέη Διοικητού Γιάννης Δασκαλάκης.

Κατά τα όσα εξήγησε στην Black Monday.gr, η ιατρός – διαγνώστης, Διευθύντρια και Υπεύθυνη ιατρός Μονάδας Απεικόνισης Μαστού Λιάνα Σουλούνια, το κόστος του μηχανήματος – λόγω δωρεάς – ανήλθε στο χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, διαθέτει δυο ηχοβόλες κεφαλές 12 κ 14mHz και ελαστογραφία. Με τη δωρεά αυτού του υπερσύγχρονου υπερηχοτομογράφου μαστού η Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, γυρίζει σελίδα.

Το υπερηχογράφημα είναι εξέταση επιλογής σε ψηλαφητά μορφώματα γυναικών μικρότερων των 35 ετών και αποτελεί ισχυρό βοήθημα για την ιατρική διάγνωση σε συνέχεια της μαστογραφίας. Η συγκεκριμένη εξέταση βοηθάει στη λεπτομερέστερη μελέτη των λεγόμενων πυκνών μαστογραφικά μαστών και να διαχωρίζουμε τις μαστογραφικές σκιάσεις εάν είναι κυστικές ή συμπαγείς.

Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με την κ. Σουλούνια, μας δίδεται η δυνατότητα να παρακολουθούμε κάποια ευρήματα ενδιάμεσα των μαστογραφιών με υπέρηχο. Πρόκειται δηλαδή, για μία δεύτερης επιλογής εξέταση, η οποία όμως, είναι εξαιρετικά χρήσιμη συμπληρωματικά στη μαστογραφία. Με τη χρήση του συγκεκριμένου μηχανήματος, αποτρέπουμε τις βιοψίες, μειώνουμε το χρόνο εξέτασης κ.α.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», τα τελευταία έτη εξυπηρετούνταν με τον υπέρηχο του ακτινολογικού με δυσχέρεια και ανάμεσα σε φορεία, κρεβάτια κλινικών, τραυματίες κτλ. Πρόκειται για την πρώτη φορά στην ιστορία της Μονάδας που το Νοσοκομείο διαθέτει υπέρηχο με προδιαγραφές μαστού.

O Nicolas Nanev, βρέθηκε εκεί, στο πλευρό της εθελοντικής οργάνωσης «Η Ρόδος για τη Ζωή«, ανιδιοτελώς, ώστε να εκφράσει με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη στήριξή του στην υγεία και στις ανιδιοτελείς δράσεις οργανώσεων που έχουν ως στόχο την προάσπιση της ανθρώπινης υγείας.

Πηγή: Black Monday.gr

Φωτορεπορτάζ: Nicolas Nanev

NN1_1765 NN1_1674 NN1_1722 NN1_1691 NN1_1729 NN1_1697 NN1_1752 NN1_1759 NN1_1703 NN1_1693

Leave a Reply

Your email address will not be published.