Σχετικά με το ενημερωτικό σημείωμα για τα έξοδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής.

Διαβάζοντας τα έξοδα που είχε ο σύλλογος έχω να παρατηρήσω ότι το σύνολο τους αποτελεί υποχρέωση του κράτους. Η λογική της κάλυψης των αναγκών που αποτελούν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του κράτους από τα λεφτά των γονέων αποτελεί υποχώρηση που όπως δείχνει και η σύγχρονη εμπειρία, αποτελεί επικίνδυνο προηγούμενο για την περαιτέρω απόσυρση του κράτους από την υποχρέωση του για δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

Βρισκόμαστε μπροστά στην πλήρη απαξίωση της εκπαίδευσης σε επίπεδο υλικών και προσωπικού (εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, γραμματειακή υποστήριξη). Η δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την μη κάλυψη των αναγκών των παιδιών μας. Μάλιστα είναι το ίδιο κράτος που προσφέρει γη και ύδωρ στους εγχώριους και ξένους μονοπωλιακούς ομίλους, σβήνει τα χρέη από τους μεγαλοοφειλέτες, προσφέρει δις ζεστού χρήματος για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Είναι διαφορετικό να προσφέρει ο σύλλογος χρήματα εθελοντικά για κάτι επιπλέον που κρίνει χρήσιμο, όπως για παράδειγμα τα αναμνηστικά, από το να συνδέεται ουσιαστικά εκβιαστικά η συνδρομή των γονέων με την ίδια την λειτουργία του σχολείου.

Για το γονεϊκό κίνημα ο δρόμος της διεκδίκησης είναι μονόδρομος, δεν μπορεί να αγνοούμε την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση του σχολείου των παιδιών μας. Στο πλαίσιο αυτό είναι απαραίτητη η πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου ώστε να δοθεί απάντηση σε αυτούς που απαξιώνουν τα ίδια μας τα παιδιά.

Γιάννης Παύλου

Μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
Δημοτικού Σχολείου Κρεμαστής

Leave a Reply

Your email address will not be published.