Με μεγάλη επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου 2016, το 4ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Ροδίτικης Γαστρονομίας στο Φαληράκι. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη των Ροδίτικων εδεσμάτων, τόσο στους ντόπιους, όσο στους επισκέπτες της περιοχής.

Στην εκδήλωση, που περιλάμβανε φαγητό, χορό και κέφι, συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία ο Σύλλογος Έμπωνα «Ο ΑΤΤΑΒΥΡΟΣ», ο Σύλλογος Γυναικών Κοσκινού, η ομάδα παραδοσιακού χορού Βαγγέλη Τζέλλου, ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ψίνθου «ΤΕΡΨΙΣ», ενώ στο μπουζούκι ήταν ο Αναστάσιος Αργυρού Αναστάσιος και στις μουσικές περιπλανήσεις η Φιλαρμονική Καλυθιών και η ορχήστρα του Μιχάλη Λαούντου. Την οργάνωση της εκδήλωσης, είχε έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυθιών «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ», υπό την αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου. Καταλυτική ήταν η βοήθεια των μαγείρων από τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Ρόδου, καθώς και η συνδρομή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ρόδου.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ρόδου Νικόλαος Χριστοφόρου, μίλησε στην Black Monday.gr, επισημαίνοντας τα κάτωθι:

«Ροδίτικα προϊόντα, Ροδίτικη κουζίνα. Προσπαθούμε να προωθήσουμε την τοπική μας γαστρονομία. Να πάρει επιτέλους τη θέση που της αρμόζει, γιατί τα τελευταία χρόνια την είχαμε παραμελημένη. Θεωρώ, όμως, ότι σαν αρχιμάγειρες και μάγειρες τα τελευταία χρόνια την έχουμε ανεβάσει πολύ. Έχουμε ακόμα δρόμο».

Στην Black Monday.gr, μίλησε και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ψίνθου «ΤΕΡΨΙΣ» Μιχάλης Πλίγκος, αναφερόμενος στη συνδρομή του Συλλόγου τους και στα χορευτικά που παρουσίασαν.

«Μία ομάδα του Συλλόγου μας, με περίπου 15 άτομα, η οποία απαρτιζόταν από μαθητές μέχρι πρώτης γυμνασίου, παρουσίασε μία σειρά από χορευτικά, ώστε να κρατήσει παραδοσιακή συντροφιά στους παραβρισκόμενους, ενώ ακούστηκαν και τραγούδια που εκφωνήθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογό μας».

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΨΙΝΘΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΨΙΝΘΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΨΙΝΘΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΨΙΝΘΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΨΙΝΘΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΨΙΝΘΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΨΙΝΘΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΛΗΡΑΚΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΛΗΡΑΚΙ

Leave a Reply

Your email address will not be published.