Ο πρωθυπουργός πικράθηκε από τη στάση τους – Οι επιλογές τους είναι «ή μένεις και διευκολύνεις ή φεύγεις» – Αναφορικά με τις εκλογές ο υπουργός Επικρατείας είπε: «Ας μην τις δαιμονοποιούμε, μπορούν να γίνουν σε 20-25 μέρες» – «Ποτέ δεν συζητήθηκε μπροστά στον Τσίπρα το θέμα της δραχμής»

«Πρώτος μας στόχος να κλείσουμε μία όσο το δυνατόν συμφερότερη συμφωνία» είπε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ σε ερώτηση αν η κυβέρνηση σκέφτεται το ενδεχόμενο των εκλογών. «Από τη στιγμή που κλειστεί η συμφωνία, τότε ανάλογα με τις συνθήκες θα επανεξετάσουμε την κατάσταση και θα καταλήξουμε στο τι θα κάνουμε παραπέρα» ξεκαθάρισε ο υπουργός τονίζοντας πως «με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων και τους έθνους θα πάρουμε αποφάσεις».

«Αν έχουμε κυβερνητική πλειοψηφία γιατί να πάμε σε εκλογές;» είπε επίσης ο υπουργός Επικρατείας.

Την ίδια ώρα ο κ. Φλαμπουράκης απηύθηνε έκκληση στους «αντάρτες» υπουργούς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να «συνέλθουν και να επανέλθουν».

«Για πρώτη φορά υπάρχει αριστερή κυβέρνηση στη χώρα και μου φαίνεται αδιανόητο οι ίδιοι της οι υπουργοί να μην της δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης» είπε ο υπουργός για όσους καταψήφισαν τα μέτρα λέγοντας ότι πιστεύει πως τα πράγματα θα διορθωθούν στην πορεία. «Με πίκρανε αυτό κι εμένα και τον πρωθυπουργό» συνέχισε ο κ. Φλαμπουράρης απευθύνοντας έκκληση στους «συντρόφους» του, όπως τους χαρακτήρισε, να «συνέλθουν και να επανέλθουν. Να συνειδητοποιήσουν ότι είμαστε κυβέρνηση και όχι αντιπολίτευση» είπε ξεκαθαρίζοντας: «Οι επιλογές είναι: ή μένεις και διευκολύνεις ή φεύγεις».

Όσον αφορά στον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός είπε πως «μπορεί πολλοί να υποτίμησαν την προσπάθεια που έκανε όλο αυτό το διάστημα αλλά ο κόσμος καταλαβαίνει ότι είναι ένας εθνικός ηγέτης που έδωσε μάχες. Ο Αλέξης έχει πείσμα και πίστη» είπε ο κ. Φλαμπουράρης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Φλαμπουράρης απέκλεισε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας με «κόμματα που τα τελευταία έξι χρόνια εφάρμοσαν μία πολιτική που οδήγησε τη χώρα και το λαό της σε αδιέξοδα».

Αναφορικά με το σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή, ο υπουργός Επικρατείας είπε πως «ποτέ δεν συζητήθηκε μπροστά στον Τσίπρα το θέμα της δραχμής» ενώ ξεκαθάρισε πως η μάχη που πάντα έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μία «μάχη για παραμονή στο ευρώ και την Ευρωζώνη».

Ερωτηθείς για το δημοψήφισμα ο υπουργός είπε πως «δεν υπάρχει πιο ιερή στιγμή από το να απευθυνθείς στο λαό. Ήταν το πιο δημοκρατικό που θα μπορούσε να γίνει» και ξεκαθάρισε «η κυβέρνηση δεν ήθελε το Grexit».

Tέλος, ο υπουργός Επικρατείας αναφορικά με τις εκλογές είπε: «Ας μην τις δαιμονοποιούμε, μπορούν να γίνουν σε 20-25 μέρες».

protothema.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.