Πολλές ευρωπαϊκές υπηρεσίες εργάζονται ήδη στο σενάριο πολλαπλών και ταυτόχρονων επιθέσεων

Μόλις μια εβδομάδα στο 2016 και η Γαλλία «βίωσε» την πρώτη απόπειρα επίθεσης σε αστυνομικό τμήμα, την ώρα που αξιωματούχοι των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών που μίλησαν υπό το καθεστώς της ανωνυμίας στο Γαλλικό Πρακτορείο εκφράζουν πολύ μεγαλύτερους φόβους για το 2016.

«Δυστυχώς φοβούμαστε πως το 2015 δεν ήταν τίποτα» δήλωσε αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών της Γαλλίας. «Οδεύουμε προς μια ευρωπαϊκή 11η Σεπτεμβρίου. Συντονισμένες ταυτόχρονες επιθέσεις σε πολλές χώρες και σε πολλά σημεία. Γνωρίζουμε πως οι τρομοκράτες το σχεδιάζουν».

Ο συγκεκριμένος αξιωματούχος υπογραμμίζει πως οι τρομοκράτες έχουν τα απαραίτητα πλαστά έγραφα, γνωρίζουν ευρωπαϊκές γλώσσες και έχουν τον οπλισμό για να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις και τονίζει πως παρ όλες τις προσπάθειες που κάνουν οι υπηρεσίες, κάποιοι ενδέχεται να μην εντοπιστούν.

Αντιμέτωπες με εχθρούς που είναι διατεθειμένοι να σκοτωθούν προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τις απώλειες πολιτών, οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας έχουν ένα δύσκολο έργο, καθώς ήδη προσπαθούν να βελτιώσουν τις αντιδράσεις τους απέναντι στις απειλές, μετά τη δολοφονική επίθεση στο Μπατακλάν στο Παρίσι. Πολλές ευρωπαϊκές υπηρεσίες εργάζονται ήδη στο σενάριο πολλαπλών και ταυτόχρονων επιθέσεων. «Εάν οι τρομοκράτες βελτιώσουν τις μεθόδους που χρησιμοποιούν, τότε θα λέμε πως το 2015 ήταν απλώς μια πρόβα» υπογράμμισε ο Γάλλος αξιωματούχος.

http://www.protothema.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published.