Με ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή, τιμωρήθηκε από το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, 60χρονος κάτοικος Ρόδου, που κρίθηκε ένοχος για την πρόκληση της πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί στις 22 Αυγούστου 2015, μεταξύ Παστίδας και Τσαΐρι, μετατρέποντας σε στάχτη περί τα 1.200 στρέμματα δασικής έκτασης. 

Ο 60χρονος είχε συλληφθεί, ύστερα από έρευνες που είχε διεξάγει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, κατηγορούμενος για τη διάπραξη του αδικήματος του εμπρησμού από αμέλεια. Ο κατηγορούμενος, στο πλαίσιο εκδίκασης της υπόθεσης, υποστήριξε ότι, σε καμία περίπτωση η πυρκαγιά δεν προήλθε από δική του αμέλεια, αφού ούτε ο τροχός, αλλά ούτε και κάποιο άλλο αντικείμενο, είχε χρησιμοποιηθεί την επίμαχη ημέρα.

Το Μονομελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, αφού μελέτησε τα στοιχεία της δικογραφίας και όσα προέκυψαν από την ακροαματική διαδικασία, έκρινε ένοχο τον 60χρονο επιβάλλοντας του ποινή φυλάκισης 4 μηνών με αναστολή. Ο 60χρονος άσκησε έφεση κατά της απόφασης  και η υπόθεση θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Σύμφωνα με έκθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, η φωτιά που είχε ξεσπάσει στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Αυγούστου 2015, ξεκίνησε από τον προαύλιο χώρο παλιού εργοστασίου κεραμικών που βρίσκεται στην Παστίδα και στη συνέχεια λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, επεκτάθηκε σε δασική έκταση.

Αναλυτικό ρεπορτάζ δημοσιεύει σήμερα στην έντυπη έκδοση η εφημερίδα «Ροδιακή».

Διαβάστε ακόμη:

Κατάθεση μαρτύρων ζητά ο “εμπρηστής” της Παστίδας! blackmonday.gr

Πηγή: Black Monday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.