«Φωτιά» οι ξαπλώστρες σε παραλίες της Ρόδου!

Το χέρι βαθιά στην τσέπη σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομικά συγκυρία, θα πρέπει να βάλουν δεκάδες πολίτες που μπορεί να επιλέξουν να κάνουν το μπάνιο τους σε κάποια από τις παραλίες της Ρόδου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κόστος για μία ξαπλώστρα σε μία από τις κεντρικότερες παραλίες της Ρόδου.  

Κατά τα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ του Black Monday.gr, μία ξαπλώστρα κοστίζει τη φετινή θερινή περίοδο 5 ευρώ, ενώ πέρσι θα κόστιζε στη χειρότερη των περιπτώσεων 3,5 ευρώ. Δηλαδή ένα ζευγάρι θα πρέπει να πληρώσει το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ, μόνο για τις ξαπλώστρες του, ενώ μία τετραμελής οικογένεια, δηλαδή ένα ζευγάρι και τα δύο τους παιδιά, θα πρέπει να πληρώσουν το υπέρογκο ποσό των 20 ευρώ, για να κάνουν ένα μπάνιο στη θάλασσα. Πέρσι θα έδιναν στη χειρότερη των περιπτώσεων 14 ευρώ.

Και θα μας πείτε γιατί κάποιος που θέλει να κάνει μία βουτιά στη θάλασσα θα πρέπει να πληρώσει ξαπλώστρα, αλλά για σκεφτείτε εάν τα παιδιά μίας οικογένειας είναι πολύ μικρά και χρειάζονται την προστατευτική ομπρέλα ή να μην ακουμπούν στην άμμο την οποία και μπορούν να καταπιούν ή στην αντίθετη περίπτωση μία οικογένεια με ηλικιωμένους ανθρώπους, που δεν μπορούν να κάθονται στον ήλιο ή να σκύβουν, αλλά θα ήθελαν να βρεθούν έστω και για λίγο στην παραλία.

Η εξέλιξη αυτή φέρεται να οφείλεται – σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ομπρελάδων – στην απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει το κόστος βάσει των οποίων γίνονται οι δημοπρατήσεις στις παραλίες της χώρας και κατ’ επέκταση και της Ρόδου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το βάρος να μετακυλιστεί τους καταναλωτές, αντί να απορροφηθεί από τους ομπρελάδες. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση φέρεται να αύξησε δραματικά το κόστος για τους ομπρελάδες, αλλά και για τους πολίτες.

Πηγή: Black Monday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.