ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δύο μήνες μετά στο τραγικό ναυάγιο στο Ζέφυρος!

ΝΑΥΑΓΙΟ ΖΕΦΥΡΟΣΠαραλία Ζέφυρος: Σχεδόν δύο μήνες μετά το τραγικό ναυάγιο που είχε εκδηλωθεί στα τέλη του μηνός Απριλίου 2015, και στοίχισε τη ζωή τριών μεταναστών, τα σημάδια της τραγωδίας είναι ακόμη φανερά.

Το ναυάγιο που είχε προκληθεί δύο μήνες πριν είναι ακόμη ζωντανό. Τα σημάδια ολοφάνερα, από το ιστιοφόρο του θανάτου, κομμάτια του οποίου κοσμούν στεριά και θάλασσα στην παραλία του Ζέφυρος. Σωσίβια και εικόνες θλίψης δίπλα από λουόμενους που επιλέγουν τη συγκεκριμένη παραλία για να κάνουν το καλοκαιρινό τους μπάνιο.

Το ναυάγιο

IMG_3093Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης είχε ενημερωθεί το πρωί της συγκλονιστικής Δευτέρας του Απριλίου, για περιστατικό προσάραξης Ι/Φ ξύλινου σκάφους, με επιβαίνοντες παράνομα εισελθόντες αλλοδαπούς, στη θαλάσσια περιοχή “ΖΕΦΥΡΟΣ” ν. Ρόδου.

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., ελικόπτερο ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και ιδιωτικά Α/Κ σκάφη προς παροχή συνδρομής, τα οποία εντόπισαν το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος κατεστραμμένο και ικανό αριθμό ανθρώπων στη θάλασσα. Άμεσα, ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή των προαναφερόμενων επιχειρησιακών μέσων.

Σαράντα εννέα αλλοδαποί παρελήφθησαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, δεκατέσσερις παραμένουν στη Λιμενική Αρχή Ρόδου, ενώ περίπου τριάντα περισυλλέγησαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ρόδου. Δυστυχώς τρεις σοροί (παιδί, γυναίκα, άνδρας) εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από τη θάλασσια περιοχή του συμβάντος.

Φωτορεπορτάζ: Nicolas Nanev

Leave a Reply

Your email address will not be published.