ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: To «OXI» της Ρόδου, για τον ΦΠΑ – Έγκλημα εκ των έσω!

Το πρώτο δυναμικό «ΟΧΙ» σε μία σειρά από κλιμακούμενες κινητοποιήσεις που ξεκινούν από σήμερα είπε η Ρόδος, ώστε να ακουστεί σε όλη την Ελλάδα, πως σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε οι νησιώτες την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ!

Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στο Αιγαίο πέφτουν ανυπεράσπιστοι – Έγκλημα εκ των έσω

Οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ των νησιών πέφτουν ανυπεράσπιστοι. Ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών της χώρας. Αυτό το ισχυρό μήνυμα έστειλαν  στην κυβέρνηση οι εκπρόσωποι των παραγωγικών, επιστημονικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων που συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, με την συμμετοχή και υποστήριξη της αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού.

Στο κάλεσμα των φορέων ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου που με την συμμετοχή του στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έστειλε σαφές μήνυμα ότι θα αντιδράσει με κάθε τρόπο στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, εξέλιξη που εφόσον δεν αποτραπεί θα οδηγήσει στην καταστροφή της τοπικής οικονομίας και τον μαρασμό των νησιών.

Στόχος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ήταν να στρέψει στο νησιωτικό χώρο την προσοχή της πολιτικής ηγεσίας της χώρας ζητώντας έστω και την  ύστατη ώρα να επικρατήσει λογική και να αποτραπεί ένα ιστορικό λάθος εθνικής σημασίας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων στις τοποθετήσεις τους τόνισαν με έμφαση ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ  των νησιών του Αιγαίου πέφτουν ανυπεράσπιστοι, αφού  από αλλοπρόσαλλες δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πασιφανές ότι ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών της χώρας.

Πασιφανές είναι επίσης ότι το εγχώριο πολιτικό προσωπικό δεν πιστεύει στην νησιωτικότητα, δεν την εκτίμησε και δεν την αποτίμησε ποτέ  στις πραγματικές της διαστάσεις και γι’   αυτό είναι απρόθυμο να την υπερασπιστεί.  Τα νησιά του Αιγαίου δεν απετέλεσαν ποτέ κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση, παρά τις κατά καιρούς παραπλανητικές δηλώσεις του οικονομικού επιτελείου. Αντιθέτως, θυσιάζουν  τα νησιά, θέτοντας εκβιαστικά διλήμματα στους νησιώτες.

Τονίστηκε επίσης ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση προνόμιο των νησιών, αλλά  μέτρο αποκατάστασης των ανισοτήτων στον νησιωτικό χώρο έναντι της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ η αντίδραση στην εσκεμμένη στοχοποίηση την κατασυκοφάντηση και την λοιδορία των νησιών,  πρακτική  που σκοπίμως μετέρχονται κυβερνητικά στελέχη ασκώντας προσωπική ψηφοθηρική πολιτική στις εκλογικές τους περιφέρειες,  αποτελεί ζήτημα αξιοπρέπειας για τους νησιώτες .

Συνυπογράφουν οι:

Ιωάννης Πάππου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

 

Αντώνιος Καμπουράκης, Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

Παναγιώτης Καραγιάννης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Δωδεκανήσου

 

Νίκος Τσούλλος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Δωδεκανήσου

Παναγιώτης Τοκούζης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου

 

Νίκος Μπόνης, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου

 

Μιχαήλ Μιχαήλ, Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

 

Ιάκωβος Γρύλλης, Πρόεδρος Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου

 

VIP_2282 VIP_2266 NN2_7549 NN2_7531 NN2_7526
NN2_7458 NN2_7509 NN2_7511 NN2_7515 NN2_7418 NN2_7407 NN2_7399 NN2_7381 NN2_7360 NN2_7358

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Nicolas Nanev

Leave a Reply

Your email address will not be published.