Ο υφυπουργός Εργασίας Παύλος Χαϊκάλης ανέφερε ότι πριν τις εκλογές «και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τους ΑΝΕΛ ειπώθηκαν αρκετά», λέγοντας πως «θα έπρεπε να ήμασταν πιο φειδωλοί». Υποστήριξε πως αρκετή από την πίεση που ασκήθηκε στη χώρα, ειδικά στο τέλος Ιουνίου, «θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί», αποφεύγοντας ωστόσο να «καταδικάσει» τους χειρισμούς στη διαπραγμάτευση.

Όσον αφορά τη γενικότερη συζήτηση για την πορεία της χώρας, ο υφυπουργός Εργασίας είπε μιλώντας στο Mega το πρωί της Τετάρτης πως «δεν έχει ακούσει σοβαρές αντιπροτάσεις». «Είναι αχαρτογράφητα νερά το να φύγεις από ένα σκληρό νόμισμα σε ένα εθνικό νόμισμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις προεκλογικές εξαγγελίες, ο Π.Χαϊκάλης είπε πως «και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τους ΑΝΕΛ ειπώθηκαν αρκετά πριν τις εκλογές, θα έπρεπε να ήμασταν πιο φειδωλοί». «Εμείς στηρίξαμε την κυβέρνηση για να αλλάξει το μοντέλο διακυβέρνησης» τόνισε.

«Το μνημόνιο αφήνει περιθώρια για να δούμε πράγματα που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα» είπε ο Π.Χαϊκάλης.

Σε επισήμανση δε για τους ρητορικούς τόνους που είχαν χρησιμοποιηθεί στο διαχωρισμό «μνημονιακών και αντιμνημονιακών», ζήτησε «συγγνώμη για τις υπερβολές που ακούστηκαν προεκλογικά».

Σε ερώτηση για «πού βρίσκεται τώρα η διαφορά από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», ο Π.Χαϊκάλης απάντησε: «Στην πολιτική αντίληψη και τον τρόπο αντιμετώπιση». «Τρώμε την λάσπη του τσουνάμι που είχε ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια, το θέμα είναι πώς αντιδράς, η αντίδραση είναι που κάνει τη διαφορά» είπε.

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published.