Στις 3 Αυγούστου 2016, «άνοιξε» το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020, για τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς. Οι ευρωπαϊκοί πόροι, όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χαζτημάρκος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα, είναι πολύ σημαντικοί για τον τόπο μας και γενικότερα για τη χώρα. Ειδικά, όταν τα δημοσιονομικά προβλήματα είναι πολύ μεγάλα.

Με τη βοήθεια του ΕΣΠΑ, οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ, αποκτούν ένα στήριγμα για την παράταση της λειτουργίας τους στα νησιά μας. Από τις 3 Αυγούστου 2016, για την περιοχή μας, η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατέχει 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Συγχρόνως, θα βοηθήσουν στα λειτουργικά τους έξοδα και με την παροχή σίτισης στα παιδιά που ανήκουν σε οικογένειες που κατατάσσονται στις ευπαθείς ομάδες, δηλαδή είτε είναι άνεργοι, είτε έχουν χαμηλό εισόδημα.

Η επίσημη ανακοίνωση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με την  εξασφάλιση της  χρηματοδότησής τους  για το σχολικό έτος 2016-2017, με ευρωπαϊκούς πόρους, εγγυάται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να συνεχίσουν να παρέχουν στήριξη σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020»  δύο Πράξεων για την «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, για το σχολικό έτος 2016 – 2017, προϋπολογισμού 2.399.606 και 363.322 ευρώ αντίστοιχα (σύνολο 2.762.928 ευρώ).

Η πρώτη πράξη αφορά στη χρηματοδότηση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών, δημόσιων ή ιδιωτικών, όπως είναι οι Βρεφικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας, οι Παιδικοί Σταθμοί και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, οι οποίες, μέσω της διάθεσης θέσεων παροχής υπηρεσιών φροντίδας και φύλαξης παιδιών, υποστηρίζουν γονείς με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, κάτω του ορίου της φτώχειας, που επιδιώκουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας, τη διατήρηση ή τη βελτίωση των όρων απασχόληση τους.

Η δεύτερη Πράξη αφορά στη χρηματοδότηση της λειτουργίας Βρεφονηπιακών Σταθμών Ολοκληρωμένης Φροντίδας για προνήπια με αναπηρία και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ).

Μέσω των Πράξεων που και οι δύο συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν περισσότερες από 700 θέσεις για παιδιά με αναπηρία, στις προαναφερθείσες δομές, δημόσιες ή ιδιωτικές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.