Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Κοσκινού διοργανώνει διήμερο χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού σχολείου, στην πλατεία Κοσκινού.

Πρόγραμμα:

1Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου, 8:00-14:00

 Χριστουγεννιάτικο Bazaar με χειροποίητες κατασκευές από τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά του σχολείου, από μέλη του Συλλόγου και εθελοντές γονείς.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

από τις 17:00 – Χριστουγεννιάτικο Bazaar

17:30 – Παιδικό θέατρο «ΚΑΛΙΚΑΝΤΖΑΡΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ» από τη θεατρική ομάδα «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ». Τιμή εισιτηρίου ανά παιδί: 3 ευρώ (οι ενήλικες συνοδοί δεν πληρώνουν)

Πρόκειται για μια παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα στα πλαίσια της διαπολιτισμικής ευαισθητοποίησης, που στοχεύει μέσα από τον ψυχαγωγικό ρόλο του παιδικού θεάτρου να γνωρίσει στους μικρούς θεατές χριστουγεννιάτικα έθιμα από άλλες χώρες. Η παράσταση παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία το 2012 στον πολυχώρο ΧΑΡΑΥΓΗ, με κύριους συντελεστές εκπαιδευτικούς που θέλησαν να διευρύνουν τις γνώσεις των μαθητών τους στη διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Η υπόθεση του έργου: Τρεις φίλοι καλικάντζαροι συναντιούνται παραμονές Χριστουγέννων για να παίξουν το αγαπημένο τους επιτραπέζιο παιχνίδι. Ο σοφός Μανδρακούλος με τον νοικοκύρη Χρυσαφέντη και το πειραχτήρι Τρικλοπόδη γυρίζουν όλη τη γη ανακαλύπτοντας τα Χριστουγεννιάτικα έθιμα του κόσμου. Οι αταξίες τους θα γνωρίσουν στους μικρούς μας φίλους πώς γιορτάζονται τα Χριστούγεννα στις άλλες χώρες μέσα από πλούσιες εικόνες, βίντεο και μουσικές που πλαισιώνουν την παράσταση. Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι μικροί θεατές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν διαδραστικά με τους πρωταγωνιστές καλικάντζαρους.

Κείμενο & σκηνοθετική επιμέλεια: Βίκυ Θεολόγη

Παίζουν: Βίκυ Θεολόγη, Σοφία Κουτσάκη, Χρύσα Παρσαλίδου

Θα σας περιμένουμε σε μια ευχάριστη και γιορτινή ατμόσφαιρα!!

2015-12-12 10.38.13

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.