Στην Black Monday.gr, μίλησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Δημήτρης Τσίκκης, για το πρόβλημα που δημιουργείται κατά καιρούς σε συγκεκριμένες περιοχής στα Κοσκινού, οι οποίες μένουν χωρίς νερό. Όπως εξήγησε ο κ. Τσίκκης, το πρόβλημα στα Κοσκινού είναι διαφορετικό απ’ αυτό των Καλαβαρδών.

Συγκεκριμένα, στα Κοσκινού, το πρόβλημα που δημιουργείται είναι διαχρονικό και αφορά τουλάχιστον στα τελευταία δέκα χρόνια και δεν οφείλεται σε κάποια βλάβη, αλλά στην αυξημένη κατανάλωση στην περιοχή και στην πίεση που απαιτείται για να φτάνει το νερό σε όλα τα σημεία. Ωστόσο, ο κ. Τσίκκης, δεσμεύτηκε ότι θα απελευθερώσει ακόμη 70 κυβικά νερού, προκειμένου να επιδιωχθεί τουλάχιστον σε πρώτη φάση η επίλυση του προβλήματος, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και των κατοίκων.

Το πρόβλημα στα Καλαβάρδα, ήταν διαφορετικό και αφορούσε σε πρόβλημα του δικτύου και ενεργούσαν για την αποκατάστασή του. Στο σημείο βρέθηκε δε και ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας, ενώ πρόβλημα υδροδότησης παρουσιάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα και σε περιοχές όπως η Παστίδα και η Κρεμαστή.

Εν τω μεταξύ, σήμερα στις 14.50, η ΔΕΥΑΡ ανακοίνωσε ότι λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΔΕΗ σταμάτησε η ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων που τροφοδοτούν τις δεξαμενές Αφάντου και Αρχάγγελο και παρακαλούνταν οι καταναλωτές να κάνουν οικονομία στη χρήση νερού, ώστε να μην αδειάσουν οι δεξαμενές. Παρόλα αυτά, στις 16.00, όπως επίσης ανακοινώθηκε, αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΡ και η πλήρωση των δεξαμενών γίνεται κανονικά.

Σε κάθε περίπτωση, το προσωπικό της ΔΕΥΑΡ, είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως παρουσιαστούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.