• ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ
  • ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Χ. ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΕΕΟ Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας συμμετείχε στις 8 και 9 Ιουλίου 2015 στις εργασίες της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλες.

Στην συνεδρίαση της πρώτης ημέρας 8/7/2015 ο κ. Χ κόκκινος μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας έθεσαν ως έκτακτο θέμα να συζητηθεί το εθνικό μας ζήτημα – η οικονομική κρίση στην Ελλάδα.  Ο κ. Κόκκινος και όλα τα μέλη της επιτροπής ανέπτυξαν τις εθνικές μας θέσεις και κατέθεσαν την παρακάτω κοινή δήλωση η οποία με σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής θα αποσταλεί στα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου και στην Commission.

Σας παραθέτω την δήλωση:

«Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η Επιτροπή των Περιφερειών, ο κορυφαίος  αυτός ευρωπαϊκός θεσμός της Αυτοδιοίκησης παίρνει την πρωτοβουλία και συζητά σήμερα στην Ολομέλεια του,  το Ελληνικό ζήτημα.

Η Ελληνική Αντιπροσωπεία στο σύνολό της θεωρεί ότι στις κρίσιμες αυτές στιγμές πρέπει να αναδειχθεί η σοβαρότητα του μεγάλου αυτού θέματος που αφορά τόσο την Ελλάδα και τον λαό της όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση,  στην  κοινή πορεία  των πολιτών της  προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΕΕΣας διαβεβαιώνουμε επίσημα  ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού επιθυμεί και επιδιώκει τη συμμετοχή της χώρας στην ΟΝΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό εξάλλου εκφράστηκε τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων στην κοινή δήλωση που ακολούθησε την προχθεσινή έκτακτη σύγκλιση του συμβουλίου των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Για να υλοποιηθούν αυτές οι επιλογές  απαιτείται η άμεση κατάληξη σε βιώσιμη  συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών. Μια συμφωνία που  η οποία θα πρέπει να διασφαλίζει, την άμεση ρευστότητα των τραπεζών και ότι άλλο απαιτείται, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η οικονομική ζωή της  Ελλάδας και παράλληλα να διασφαλιστεί η δυνατότητα εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της απέναντι στα κράτη και τους λαούς της Ευρώπης.

Αυτό απαιτεί την από κοινού διαμόρφωση ολοκληρωμένου  αναπτυξιακού σχεδίου, την υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που θα συμβάλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας καθώς επίσης και την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους  ώστε  να βρεθεί ο πιο πρόσφορος τρόπος για την ορθή διαχείρισή του.

Η Επιτροπή των Περιφερειών, εκφραστής των τοπικών κοινωνιών της Ευρώπης που έχει ως βασική  πολιτική της την εδαφική και κοινωνική συνοχή, πρέπει να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο ώστε να επιτευχθούν οι παραπάνω κρίσιμοι στόχοι που αφορούν την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Το οφείλουμε στην κοινή μας ιστορία, στον κοινό πολιτισμό και στους εμπνευστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί η Ελλάδα και η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσουν να είναι έννοιες ταυτόσημες.»

Leave a Reply

Your email address will not be published.