Μήνυμα του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Χαράλαμπου Κόκκινου για την εθνική και θρησκευτική γιορτή της 25ης Μαρτίου

Η Ιστορία της Ελλάδας είναι μεγάλη και περιλαμβάνει λαμπρές σελίδες τιμής και δόξας.

Η 25η Μαρτίου του 1821 αποτελεί ημερομηνία – ορόσημο. Είναι διπλή γιορτή, θρησκευτική και εθνική. «Θρησκευτική» γιατί γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. «Εθνική» γιατί ο λαός μας ξεσηκώθηκε κατά του τουρκικού ζυγού. Το σύνθημα «Ελευθερία ή θάνατος» πήρε σάρκα και οστά. Το επαναστατημένο έθνος μας βάδιζε ολοταχώς στην παλιγγενεσία. Ποτάμι αίματος χύθηκε από συμπατριώτες μας για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου θα παραμείνει επίκαιρο και διαχρονικό. Οι Έλληνες πρέπει να μείνουμε πιστοί στα εθνικά μας ιδανικά και να προασπίζουμε με τους καθημερινούς αγώνες μας την ελευθερία, τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία, τη θρησκεία μας και τις πατρογονικές εστίες.

Στις κρίσιμες μέρες που περνά ο τόπος μας σήμερα, καλούμαστε να εμπνευστούμε από τους εθνικούς αγώνες και την πίστη μας. Καλούμαστε να μείνουμε όρθιοι και με όπλο την ενότητά μας να προχωρήσουμε μπροστά, δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον. Αποτελεί υποχρέωση και καθήκον όλων μας απέναντι σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν για να απολαμβάνουμε σήμερα τη λευτεριά μας αλλά και για να συνεχίσει το έθνος μας να είναι αδούλωτο και να προοδεύει.

«Κλείσε μάσα στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα αισθανθείς κάθε είδος μεγαλείο.» (Διονύσιος Σολωμός)

Leave a Reply

Your email address will not be published.