• ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
  • ΧΑΘΗΚΕ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΞΑΦΝΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ (ΑΤΑΚΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ- ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ) Ή ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ «ΕΝΤΑΤΙΚΗ» (ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ)
  • ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ … ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος απαντώντας σε ερωτήσεις που του απηύθυναν  εκπρόσωποι των ΜΜΕ στην Ρόδο για τις κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις απάντησε τα εξής

«Σήμερα η χώρα μας ζει την πιο μεγάλη ημέρα της μεταπολίτευσης. Κρίνεται το μέλλον του τόπου. Οι αποφάσεις που θα λάβει το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα δρομολογήσουν μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις. Η πεντάμηνη κυβερνητική αδράνεια (Ιανουάριος 2015 – Ιούνιος 2015) σε συνδυασμό με την κακή εκπροσώπηση της χώρας μας από τον υπουργό οικονομικών (βλέπε Βαρουφάκη) οδηγούσε την χώρα μας έξω από την ευρωζώνη, σε υποτιμημένο εθνικό νόμισμα και στην οπισθοδρόμηση και την χρεοκοπία.

Οι ευθύνες του κ. Τσίπρα είναι μεγάλες. «Έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες», ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επένδυσε στην στείρα άρνηση και στον λαϊκισμό,  έλεγε όχι στις μεταρρυθμίσεις και υποσχόταν στους πάντες τα πάντα. Ως κυβερνήτης αρνήθηκε να διαπραγματευθεί με ειλικρίνεια -παρά την αντίθετη υπόσχεσή του στους Ευρωπαίους τον Φεβρουάριο του 2015- 1 δις ευρώ μέτρα (βλέπε mail Χαρδούβελη) και η ανερμάτιστη τακτική του οδήγησε την χώρα ένα βήμα πριν την ολική καταστροφή. Τον ενδιέφεραν πιο πολύ οι εσωκομματικές ισορροπίες παρά το μέλλον της πατρίδας. Οδήγησε την χώρα σε ένα διχαστικό για τον λαό και υπονομευτικό για τις διαπραγματεύσεις δημοψήφισμα. Βιώσαμε πρωτοφανή εθνική απομόνωση και φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Τον Ιανουάριο του 2015 ο κ. Τσίπρας παρέλαβε μία Ελλάδα που είχε πρωτόγεννες πλεόνασμα, που έβλεπε την ανεργία να μειώνεται , την επιχειρηματικότητα να ορθοποδεί, η χώρα μας να είναι αξιόπιστη στο εξωτερικό  και να φαίνεται φως στο τούνελ για έξοδο από την κρίση και να προδιαγράφεται μια επιτυχημένη τουριστική χρονιά. Δυστυχώς η ξεπερασμένη αριστερή φιλοσοφία σήμερα δημιουργεί στρατιές ανέργων, παγιώνει την πολιτική αστάθεια, διασπά την κοινωνική συνοχή, κλείνει τις τράπεζες και δημιουργεί ουρές στα ΑΤΜ, μεγαλώνει την ακρίβεια και την ανασφάλεια  και αυξάνει τους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας και στα ήδη πρώτης ανάγκης.

Η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με το δίλλημα «εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα» . Η σκληρή συμφωνία που ζητούν οι πιστωτές και φέρνει σήμερα στην βουλή ο Πρωθυπουργός βάζουν την χώρα με βαριά ασθένεια στην «εντατική» … αλλά ελπίζει να θεραπευθεί. Αν δεν ψηφιστεί η συμφωνία επέρχεται ο ξαφνικός θάνατος, με άτακτη χρεοκοπία και με μια χώρα έρμαιο των ληστρικών προθέσεων του ξένου και του ντόπιου κατεστημένου. Είναι βέβαιο ότι έφτασε η ώρα της μεγάλης ευθύνης, κυβέρνηση και αντιπολίτευση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να θυμούνται μαζί και οι πιστωτές ότι ο ελληνικός λαός έχει μνήμη, έχει κρίση και δεν χειραγωγείται. Οφείλουμε να συνθέσουμε τις απόψεις και να οργανώσουμε το μέλλον μας. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και με την Ελλάδα … δεν παίζουμε.

Leave a Reply

Your email address will not be published.