Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος με αφορμή  την 192η Επέτειο Τιμής και Μνήμης του Ολοκαυτώματος της Κάσου (7.6.1824 – 7.6.2016), εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

«Η πλούσια Ιστορία της Ελλάδας μας περιέχει αγώνες που συνοδεύθηκαν με ποτάμια αίματος γι’ αυτούς που θυσιάστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Είναι οι πρόγονοί μας που πιστοί σε αξίες και ιδανικά αντιστάθηκαν στην τυραννία και στη βαρβαρότητα. Δεν έσκυψαν το κεφάλι, δε δέχτηκαν την υποδούλωση και τον εξευτελισμό. Με υπερηφάνεια και λεβεντιά στάθηκαν απέναντι στους κατακτητές με αυταπάρνηση και αγωνιστικότητα. Τέτοια στάση κράτησε και ο λαός της Κάσου το 1824. Στήριξε με τους αγώνες του την Ελληνική Επανάσταση και μετά από προδοτική στάση, περικυκλωμένος και αβοήθητος, γνώρισε τη στυγνή τουρκική βαρβαρότητα. Το ολοκαύτωμα της Κάσου και ο ηρωικός αγώνας των κατοίκων του παραμένουν διαχρονικά στη μνήμη μας και δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστούν. Η πίστη στην Πατρίδα, στην Ελευθερία και στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι τα βασικά συστατικά για ένα λαό που θέλει να έχει πρότυπα, να έχει αξίες και να έχει μέλλον σεβόμενος και διδασκόμενος από την Ιστορία του. Τιμούμε το ολοκαύτωμα της Κάσου με δράσεις τιμής γι’ αυτούς που είχαν όραμα, επιθυμία και αγωνίστηκαν για αδούλωτη και ισχυρή Ελλάδα.»

ΚΑΣΟΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΔΡΑΚΟΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Συλλόγου Κασίων Ρόδου «Ο Χαδιώτης» παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του ολοκαυτώματος που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 5.6.16 στον Ι.Ν. του Αγίου Παντελεήμονα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου και στη συνέχεια απεύθυνε χαιρετισμό και παρακολούθησε τις επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στην Πλατεία Πεισίδωρου στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν -εκτός του κ. Χ. Κόκκινου- ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μ. Κόνσολας, ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ και δημοτικός σύμβουλος κ. Σ. Δράκος, οι πρώην έπαρχοι Καρπάθου και Σαντορίνης κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος και Ηλίας Μάινας , η περιφερειακή σύμβουλος κ. Φτακλάκη Ελευθερία και πλήθος κόσμου.

 

Χαράλαμπος Κόκκινος
      Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΡΑΚΟΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΚΑΣΟΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published.