ΜΗΝΥΜΑ Χ.ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΝΕΡΓΕΙΝ»

 Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έστειλε το ακόλουθο μήνυμα :

«Η σημερινή ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στέλνει μηνύματα που οφείλουμε να σεβόμαστε   καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους , αλλά και να γίνουν καθημερινά μας βιώματα και πρακτικές σ’ όλη μας τη ζωή .

 Οφείλουμε να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας από καταστροφικές ενέργειες που υποθηκεύουν το μέλλον των γενεών που θα ακολουθήσουν . Το φυσικό περιβάλλον πρέπει να προστατευτεί . Έχουμε τη δυνατότητα να χαράξουμε αναπτυξιακές στρατηγικές χωρίς να το καταστρέφουμε , ταυτόχρονα δράσεις που εξοικονομούν ενέργεια και που ευαισθητοποιούν σε περιβαλλοντικά ζητήματα . Όλα τα παραπάνω πρέπει  να υλοποιούνται συχνά και να έχουν  αποδέκτη την κοινωνία μας .

Στο χέρι μας είναι και όλοι μαζί μπορούμε : να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να έχουμε μια ποιοτική ζωή».

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου , κ. Χ. Κόκκινος συμμετείχε σήμερα Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην Πλατεία Ελευθερίας με θέμα « Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ» , όπου διανεμήθηκαν 2.500 φυτά στο κοινό από το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου .
  • Επίσης απηύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την Αναπτυξιακή Εταιρία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Ενεργειακή Α.Ε. στο πλαίσιο υλοποίησης του διασυνοριακού έργου « Βιώσιμη Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο» με ακρωνύμιο «ΕΝΕΡΓΕΙΝ» .

      Θέμα της ημερίδας ήταν :  « Δημόσια Διαβούλευση και Σχεδιασμός για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Νότιο Αιγαίο» . Ο κ. Χ. Κόκκινος επισήμανε την αξιοποίηση πόρων του προγράμματος για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (750.000 ευρώ ο προϋπολογισμός) την τοποθέτηση μέσω του προγράμματος λαμπτήρων τύπου LED – φιλικών προς το περιβάλλον – που θα ενισχύσουν το φωτισμό της Εθνικής Οδού Ρόδου- Λίνδου και τον οδικό άξονα Ρόδο-Κρεμαστή- Αεροδρόμιο .Τέλος αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της ΠΝΑ αλλά και της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Ενεργειακή Α.Ε. για την διεκδίκηση νέων προγραμμάτων και την αξιοποίηση των διαθέσιμων οικονομικών πόρων .

Leave a Reply

Your email address will not be published.