Παρουσία και μήνυμα του Χ. Κόκκινου στις εκδηλώσεις για την 42η Επέτειο Εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Πολυτεχνείο 1973 – Πολυτεχνείο 2015: 42 χρόνια μετά ο αγώνας πιο επίκαιρος από ποτέ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος κατά τη διάρκεια της παρουσίας του για τη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΝ.Π.Ε., μετέβη στο χώρο του Πολυτεχνείου το πρωί της 17ης Νοεμβρίου 2015 προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου. Σας παραθέτουμε και το σχετικό μήνυμα:

«Κάθε Νοέμβρη, ο νους και η καρδιά όλων μας  είναι εκεί, στο Πολυτεχνείο, στην εξέγερση των φοιτητών, της ηρωικής νεολαίας κατά της δικτατορίας, το Νοέμβρη του 1973.

            Το Πολυτεχνείο, δεν είναι απλά μια «επέτειος». Είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία, ένα διαχρονικό σύμβολο της απαίτησης για ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία.  Τα συνθήματα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» και «Εθνική Ανεξαρτησία», σήμερα, 42 χρόνια από την εξέγερση ενάντια στον ολοκληρωτισμό των συνταγματαρχών, ενάντια σε αυτούς που καταπατούσαν συστηματικά την  ελευθερία των πολιτών και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ηχούν  επίκαιρα και διαχρονικά.

                        Σήμερα που ο λαός μας συνεχίζει να βρίσκεται αντιμέτωπος με  τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές που τον οδηγούν στην  εξαθλίωση,  αντιμέτωπος με τη διάλυση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας και Υγείας, τα διδάγματα του Πολυτεχνείου μάς δείχνουν πως όταν ο λαός θέλει, μπορεί. Μπορεί και πρέπει να πάρει την υπόθεση των αγώνων στα χέρια του.  Να δώσει σκληρούς αγώνες για την παιδεία, για το εισόδημα, για τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά  δικαιώματα, για τις δημοκρατικές κατακτήσεις  που  αμφισβητούνται με βίαιο τρόπο.

Ο ελληνικός λαός με συνέπεια  περιφρουρεί τη Δημοκρατία. Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου μάς εμπνέει και μας καθοδηγεί.

            Το Πολυτεχνείο ζει. Ζει μέσα στις καρδιές όλων εκείνων που αντιλαμβάνονται ότι η ελευθερία είναι ένα αγαθό για το οποίο αξίζει να αγωνίζεται κανείς.

ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ!»

Leave a Reply

Your email address will not be published.