Η πρώην υπουργός μίλησε στον Θέμο για τον Αλέξη Τσίπρα που «σε καμία περίπτωση δεν είναι Ανδρέας Παπανδρέου» – Δήλωσε ικανοποιημένη «που πάνε στο δεύτερο γύρο Μεϊμαράκης-Μητσοτάκης»

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν χθες καλεσμένη του Θέμου και της Δούκισσας Νομικού στο «ΟΛΑ Πρώτη Φορά». Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει τις πρόσφατες εκλογές του κόμματος για την ανάδειξη προέδρου δίνοντας και το πολιτικό μήνυμα της κάλπης.

«Αυτό που είδαμε στην κάλπη της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ σημαντικό σε μια περίοδο που βλέπουμε ότι υπάρχει μια απαξίωση της πολιτικής. Ήταν εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου μετά από τόσα προβλήματα στη διαδικασία. Ήταν έκπληξη! Για μένα ήταν έντονο ότι ο κόσμος θέλει μια ισχυρή αντιπολίτευση για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση» σχολίασε η «γαλάζια» βουλευτής.

Όσο για το γιατί δεν αποφάσισε να μην είναι υποψήφια, εξήγησε ότι δεν ήταν ή ώρα της να διεκδικήσει και εκείνη την προεδρία και υποστήριξε πως τα πάντα στην πολιτική είναι θέμα timing. «Τώρα δεν ήμουν έτοιμη, δεν ήμουν έτοιμη να γίνω τώρα «καλόγρια της πολιτικής», όπως το χαρακτήρισε συνάδελφός μου. Δεν είναι αυτοσκοπός η αρχηγία», είπε χαρακτηριστικά.

Δριμεία ήταν η κριτική της κυρίας Κεφαλογιάννη για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα:

«Αυτή η κυβέρνηση είναι καταστροφική. Έχει καταστρέψει τη χώρα και την κοινωνία. Δεν ψάχνουμε αντι-Τσίπρα. Ο Τσίπρας δεν καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να πηγαίνει αδιάβαστος στο εξωτερικό, όπως έκανε πρόσφατα. Δεν μπορεί να καταλάβει ότι εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες. Έχουμε μια κυβέρνηση που επιτέθηκε στη χώρα. Έδωσε ελπίδα και δεν έκανε τίποτα. Ο Αλέξης Τσίπρας σε καμία περίπτωση δεν είναι Ανδρέας Παπανδρέου. Αυτό δεν το λέω εγώ η ιστορία το λέει. Δεν έχει μπορέσει να ανταποκριθεί στα κρίσιμα ζητήματα. Έχει απορρυθμίσει πλήρως την αγορά, έχει βάλει φόρους, προφανώς δεν είναι Ανδρέας Παπανδρέου».

Η πρώην υπουργός μίλησε και για τους δυο υποψηφίους του επόμενου γύρου δηλώνοντας με τρόπο ότι είναι ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα: «Οι βουλευτές καλό είναι να μην λένε ανοιχτά ποιον στηρίζουν. Δεν πρέπει να υπάρχουν μεταξύ μας διαχωριστικές γραμμές. Είμαι ικανοποιημένη που πάνε αυτοί οι δύο. Η ΝΔ χρειάζεται πολλές αλλαγές και συλλογική δράση».

Όσον αφορά την πολιτική της πορεία έως τώρα, δήλωσε πως έχει δώσει αγώνα για να τα καταφέρει καθώς είναι γυναίκα και πρέπει να προσπαθήσει λίγο περισσότερο από τους άνδρες στην πολιτική: «Στην πολιτική δεν υπάρχουν φίλοι και πρέπει να έχεις γέρο στομάχι. Ακόμα κρίνομαι γιατί είμαι γυναίκα. Ακόμα και τώρα πιο πολύ προσέχουν το ντύσιμο μου ή την εμφάνιση μου παρά αν αυτά που λέω είναι σωστά ή λάθος».

Leave a Reply

Your email address will not be published.