Ο Nicolas Nanev, αποφασίζει να μας ταξιδέψει στην τέχνη που γνωρίζει μεγάλη αποδοχή σε παγκόσμιες αγορές και ακούει στο όνομα “abstract”. Πρόκειται για φωτογραφίες που μοιάζουν με έργα τέχνης και αποτυπώνουν δεκάδες μηνύματα διαφορετικού περιεχομένου. «Μιλούν» για το ρομαντισμό, για το πάθος, για τον έρωτα, για τον αισθησιασμό, για τη ζωή, τη γέννηση, τη λύτρωση, την απελευθέρωση και πολλά άλλα.

Όταν τα έργα αποτυπώνονται…

N. NANEVΠρόκειται για την πιο εντυπωσιακή μέθοδος εκτύπωσης έργων που κυριαρχεί τη δεδομένη περίοδο σε Αμερική και Ευρώπη.

Η εκτύπωση γίνεται εντός του υλικού, με τη μέθοδο της εξάχνωσης των μελανιών, έχοντας ως αποτέλεσμα πλούσια, φωτεινά χρώματα, έντονο κοντράστ, καθώς και κορυφαία ποιότητα και οξύτητα των εικόνων.

Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι διαθέσιμη σε τέσσερις τύπους (White Glossy, White Matt, Clear Glossy, Clear Matt). Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους, είναι ότι παραμένουν ανθεκτικές στο χρόνο και είναι άφθαρτες. Δεν χρησιμοποιούνται χαρτιά, κόλλες ή άλλα υλικά. Μόνο η επιφάνεια αλουμινίου ή ξύλου μέσα στην οποία γίνεται η εκτύπωση.

 

Ας ταξιδέψουμε μαζί του…:

Το αίμα των αστεριών

Η ισχυρή ροπή του ανέμου οδηγεί στην αλλοίωση του περιβάλλοντος. Ο γαλάζιος ουρανός σκοτεινιάζει και φωτεινά αστέρια που ξεπροβάλλουν τη νύχτα, βυθίζονται στη θλίψη. Τα δάκρυά τους κόκκινα σαν το αίμα, μένουν σταθερά, ανεξίτηλα και αήττητα, ακόμη και μπροστά στη θύελλα.

Το αίμα των αστεριών

Το αίμα των αστεριών

Το δάκρυ της ζωής

Στο απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας, το δάκρυ της ζωής, κυλάει μόνο μία φορά. Μένει μέσα μας, βαθιά, χαραγμένο, με υφή και όψη. Σαν από γυάλινο γοβάκι. Στέκεται στον περίπατο της ζωής.

Το δάκρυ της ζωής

Το δάκρυ της ζωής

Οργισμένη απελευθέρωση

Καρδιά γεμάτη οργή και πόνο. Βυθισμένη στην καθημερινή εσωτερική και εξωτερική μάχη. Εμποδισμένη και περίπλοκη. Αποφασίσει να ξεσπάσει, να γιατρευτεί, να λυτρωθεί. Μία οργισμένη απελευθέρωση που την ανακουφίζει, ενώ την κρατά ασφαλή.

Οργισμένη απελευθέρωση

Οργισμένη απελευθέρωση

Το πέπλο της αγάπης

Σε τυλίγει μαγικά και ειδυλλιακά. Μία τρυφερή μεταξωτή κορδέλα, βυθισμένη στο πάθος. Χαϊδεύει το ανθρώπινο σώμα. Χαρίζει πέπλο βαθειάς λύτρωσης και ερωτισμού. Ηδονή έρωτα και αφοσίωση αγάπης.

Το πέπλο της αγάπης

Το πέπλο της αγάπης

Γέννηση ζωής

Αιματηρή απεμπλοκή. Γέννηση ανακούφισης. Στη διαδρομή για το νέο, το υγιές, που κυοφορείται. Άλλοτε διασχίσει μονοπάτια με πόνο, οδηγεί στην ολοκλήρωση. Άλλοτε γεννάται λιγότερα επώδυνα. Αναπάντητο ερώτημα ο εγκλωβισμός του…

Γέννηση ζωής

Γέννηση ζωής

Πύλη θαλάσσιας ζωής

Ο έναστρος ουρανός φωτίζει τη θάλασσα. Η ζωή γεννάται. Τύχη. Σάλπισμα. Άλογο ουράνιο και υποθαλάσσιο. Βυθός ζωής και υγρή στεριά.

Πύλη θαλάσσιας ζωής

Πύλη θαλάσσιας ζωής

 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ N. NANEV

https://www.facebook.com/fineart.nicolasnanev?__mref=message

Leave a Reply

Your email address will not be published.