Βυζάντι Καρπάθου, ψημένο στο ξυλόφουρνο!

 IMG_2146

Ένα – ένα τα βήματα της Συνταγής,

για το λαχταριστό βυζάντι της Κυριακής του Πάσχα

 

Γέμιση

  1. Ψιλοκόβουμε και Τσιγαρίζουμε τη συκωταριά
  2. Ψιλοκόβουμε και ρίχνουμε στη συκωταριά φρέσκο και ξερό κρεμμύδι
  3. Άνηθο
  4. Πιπέρι και αλάτι
  5. Χόνδρο και ρύζι κίτρινο
  6. Αφού τα τσιγαρίσουμε και τα ψήσουμε ελαφρά, τα ανακατεύουμε καλά – καλά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

 IMG_2137

Κατσικάκι

  1. Έχουμε ήδη πλύνει και καθαρίσει καλά το κατσίκι μας, το έχουμε αλατίσει, του έχουμε βάλει πιπέρι και το έχουμε αλείψει με βούτυρο.
  2. Στην κοιλιά του κατσικιού, τοποθετούμε τη γέμιση που έχουμε ήδη φτιάξει.
  3. Με μία κλωστή και με τη βελόνα ράβουμε την κοιλιά του καλά – καλά, αφήνοντας μέσα σε αυτή τη γέμιση.
  4. Τυλίγουμε το κατσίκι με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

 IMG_2066

Ψήσιμο

 

  1. Ανάβουμε τα ξύλα στον Καρπάθικο φούρνο και τοποθετούμε το ταψί με το τυλιγμένο – γεμιστό κατσίκι μέσα σε αυτόν. Στο ταψί ρίχνουμε τουλάχιστον 1 λίτρο νερό και μετά χτίζουμε τον φούρνο, δηλαδή τοποθετούμε λάσπη και τον κλείνουμε για να ψηθεί το βυζάντι μας.
  2. Το κατσίκι ψήνεται από τις 4 το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας από εκείνη που θέλουμε να το φάμε (συνήθως Κυριακή του Πάσχα) και το βγάζουμε από τον Καρπάθικο φούρνο ανήμερα στις 12 με 12.30 το μεσημέρι.

IMG_2043 IMG_2045 IMG_2046 IMG_2048 IMG_2056 IMG_2061 IMG_2062 IMG_2063 IMG_2065 IMG_2066 IMG_2067 IMG_2068 IMG_2073 IMG_2134 IMG_2136 IMG_2137 IMG_2141 IMG_2144 IMG_2146 IMG_2148 IMG_2151

Leave a Reply

Your email address will not be published.