Μπακλαβάς Καρπάθικος (ή δίπλες) από την Φαίδρα!

 ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ

Υλικά για τη ζύμη

1 ποτήρι νερό

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 λεμονάκια (χυμό) για τη ζύμη

1 σφηνάκι ουίσκι

1 κιλό αλεύρι

Υλικά για το σιρόπι

3 φλιτζάνια ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

 

Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι ή με μίξερ, ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μία ώρα περίπου, αφού έχουμε φτιάξει μπαλίτσες σε σχήμα κυλίνδρου.

Μετά από μία ώρα ανοίγουμε τη ζύμη, μία – μία, με τη βοήθεια ενός ξυλικιού και στη συνέχεια με τη βοήθεια μίας μηχανής ή με το εργαλείο της κουζίνας που κόβουμε τη πίτσα, λεπτύνουμε τη ζύμη, δημιουργώντας γραμμές φύλλων.

Τυλίγουμε το φύλλο (που είναι σαν ράβδος) και στα τσακίσματα (στις άκρες) τοποθετούμε δύο γαρύφαλλα, ένα από τη μία μεριά και ένα από την άλλη. Αμέσως μετά τα τηγανίζουμε ένα – ένα!

Αφού ψηθούν έχουμε ήδη ετοιμάσει το σιρόπι μας, με τη ζάχαρη και το νερό, το οποίο βράζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να είναι έτοιμο, για να βουτήξουμε μέσα τους Καρπάθικους μπακλαβάδες της Φαίδρας.

Το γλυκό μας είναι έτοιμο και μπορείτε ελεύθερα να γλείψετε τα δάχτυλά σας!!!

IMG_2159

IMG_2160

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.