ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Η γιαγιά ανοίγει φύλλο και μας φτιάχνει σπανακόπιτες!

Σπιτικές – παραδοσιακές σπανακόπιτες της γιαγιάς

 

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΠΑΝΑΚΙΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΖΥΜΗΥλικά Συνταγής:

1 κιλό αλεύρι

1 κιλό σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)

1 φλιτζάνι λάδι (το μισό στη ζύμη και το μισό στο μείγμα)

1 ματσάκι άνηθο

1 φρέσκο κρεμμύδι

1 ξερό κρεμμύδι

Πιπέρι, αλάτι (ένα κουταλάκι)

*Αλάτι και λάδι βάζουμε και στη ζύμη

Διαδικασία για την παρασκευή των σπανακόπιτων

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΠΙΤΕΣ

Γέμιση

Παίρνουμε το σπανάκι, το καθαρίζουμε και το πλένουμε. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Το σουρώνουμε καλά και βάζουμε σε ένα μπολ το σπανάκι μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στη συνέχεια βάζουμε το λάδι, το πιπέρι και το αλάτι.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΠΙΤΕΣ

* Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσθέσει και φέτα.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΠΙΤΕΣ

Ζύμη

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με χλιαρό νερό (όσο μας ζητήσει η ζύμη μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα). Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι λάδι και αλάτι. Ζυμώνουμε καλά, χωρίζουμε σε κομμάτια τη ζύμη και την ανοίγουμε. Βάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε τις πίτες μας, με τον τρόπο που φαίνεται στην φωτογραφία.

Ψήσιμο

Τις βάζουμε σε ένα ταψί (λαδωμένο) στο φούρνο στους 180 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο) και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά (μέχρι να κοκκινίσουν).

Καλή σας όρεξη!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΠΑΝΑΚΙ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΠΙΤΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΠΙΤΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΠΙΤΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΠΙΤΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΠΙΤΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΠΙΤΕΣ ΠΙΤΕΣ ΤΑΨΙ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΠΙΤΕΣ ΤΑΨΙ SAM_7197

Leave a Reply

Your email address will not be published.