Υλικά συνταγής:

250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ 1250 γρ. ζάχαρη

2 αβγά φρέσκα (σε θερμοκρασία δωματίου)

2 πορτοκάλια (ολόκληρα – ξύσμα και χυμός)

Μία πρέζα αλάτι

Μισή  κουταλιά γλυκού σόδα μαγειρικής

¼ κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμένη

1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν μπάουτερ

700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Προετοιμασία και εκτέλεση της συνταγής:ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ  2

          Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο από τη φάρμα του Φώτη Σπανού που βρίσκεται στον Αφιάρτη, μαζί με τη ζάχαρη, έως ότου το μείγμα μας αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού, τη μαστίχα, το αλάτι, τα φρέσκα αβγά από το κοτέτσι της Φαίδρας Σπανού.

Ανακατεύουμε το χυμό από τα πορτοκάλια με τη σόδα και μετά τα τοποθετούμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά, προθέτοντας σιγά – σιγά και το κοσκινισμένο αλεύρι μας. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά ελαφρά, μέχρι να αναμειχθούν και χωρίς να σκληρύνουμε τη ζύμη και αμέσως μετά την τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά, ώστε να ξεκουραστεί.

          ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ 4Μετά από 30 λεπτά και αφού η ζύμη μας ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα αλείφουμε με χτυπημένο αβγό από πάνω με τη βοήθεια ενός πινέλου μαγειρικής.

          Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε τα κουλουράκια μας, για περίπου 25 με 30 λεπτά. Όταν η μυρωδιά σας … σπάσει τη μύτη, τότε είναι έτοιμα να τα σερβίρετε!ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.