ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΡΟΔΟΣΘέμα: Άμεση κινητοποίηση του δημοτικού μηχανισμού για την φιλοξενία των εκατόν είκοσι έναν Σύριων λαθρομεταναστών.

Άμεση ήταν  η Αντίδραση του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου στην αποβίβαση εκατόν είκοσι έναν  Σύριων παράτυπων λαθρομεταναστών  στην  παραλιακή ζώνη ανάμεσα στις Κοινότητες,  Παραδεισίου  και Κρεμαστή,  τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Ο κος  Χατζηδιάκος έθεσε  αμέσως σε κινητοποίηση τον δημοτικό μηχανισμό προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες  συνθήκες  προσωρινής φιλοξενίας, και για να «ξεπεράσει» την απραξία της Κεντρικής Κυβέρνησης.

Κατόπιν συνεχόμενων επαφών με τους αξιωματικούς του  Λιμεναρχείου Ρόδου  της Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και τους αιρετούς Προϊσταμένους των Υπηρεσιών  του Δήμου ,  συντόνισε την κατάσταση,  αναλαμβάνοντας παράλληλα  το οικονομικό και υλικό κόστος  των δράσεων της φιλοξενίας.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΡΟΔΟΣΠαραχώρησε την κλειστή αίθουσα του Γυμναστηρίου «Καλλιπάτειρα» στην περιοχή του Καρακόνερου για να φιλοξενηθούν οι Σύριοι λαθρομετανάστες.  Σε συνεργασία με ξενοδόχους του νησιού,  εξασφαλίστηκε η  διατροφή τους, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου, προσέφεραν τα ήδη καθαρισμού.

Οι Σύριοι λαθρομετανάστες θα παραμείνουν στο νησί μας μέχρι τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας ωσότου ολοκληρωθεί  η γραφειοκρατική διαδικασία και στη συνέχεια με καράβι θα μεταφερθούν στο Λιμάνι του Πειραιά.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.