Σε ρυθμούς τζαζ, από καταξιωμένους αλλά και ανερχόμενους νέους καλλιτέχνες, ντύθηκαν μουσικά δυο βραδιές στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά Έλληνες μουσικοί της τζαζ που ξεκίνησαν από τη Ρόδο και τώρα διακρίνονται και στο εξωτερικό, ταίριαξαν με διεθνείς καλεσμένους και χάρισαν δυο εκπληκτικές νύχτες στην Πύλη του Αγίου Παύλου, στους λάτρεις της jazz και όχι μόνο.

Μετά την επιτυχία της διοργάνωσης, στόχος είναι, το φεστιβάλ της Ρόδου, να γίνει θεσμός και να ενταχτεί στον χάρτη των καλοκαιρινών προορισμών για τους φίλους της jazz.


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Πύλη του Αγίου Παύλου, στις 8 και 9 Ιουλίου το 2ο Φεστιβάλ Τζαζ Μουσικής, που διοργάνωσαν ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στα πλαίσια του προγράμματος «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2016». Πλήθος κόσμου κατέκλεισε από νωρίς την Πύλη του Αγίου Παύλου δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα και χάρισε στους καλλιτέχνες το πιο ζεστό τους χειροκρότημα.

Την Τρίτη 12 Ιουλίου, στις 10.00μ.μ.  , στο μαγικό ιστορικό χώρο του Αρχαίου Σταδίου δύο κορυφαίοι Έλληνες τραγουδιστές ο Γιώργος Νταλάρας και η Μαρία Φαραντούρη θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με τραγούδια Ελλήνων συνθετών καθώς και επιλεγμένες μπαλάντες της Μεσογείου.

Στη συναυλία θα συμμετέχει η Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου, υπό την διεύθυνση του Μιχάλη Καλαεντζή.

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου, στις 9.30μ.μ. , στην Πλατεία Μουσείου συναυλία «Τραγουδάμε

Ελληνικά» με τη Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Σακελλαρίδη.

Η συναυλία  αυτή είναι ένα μικρό αφιέρωμα στο Ελληνικό ποιοτικό τραγούδι και συνοδεύεται από

μια άτυπη «πρόσκληση» σε όλους, από τα μέλη της Χορωδίας και τον διευθυντή της, «για να

τραγουδήσουμε μαζί!»

Κοντά στην Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου εμφανίζονται οι σολίστες: Λεωνίδας Σακελλαρίδης

(τραγούδι), Ελευθερία Ζαράκη (τραγούδι) και Δημήτρης Ιωσήφ (πιάνο).

Η συναυλία θα ξεκινήσει με δεκάλεπτη φιλική συμμετοχή της Μαθητικής Ορχήστρας «Ξένη Έμνερ»-

Καμεράτας σε διδασκαλία Λεωνίδα Σακελλαρίδη.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου, στις 9.30μ.μ. η συναυλία της Πλατείας Μουσείου (της 13ης Ιουλίου), θα

επαναληφθεί στο θεατράκι της Κρητηνίας. Πρόκειται για μια νέα συνεργασία της Πειραματικής

Χορωδίας Δήμου Ρόδου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κρητηνίας «Η ΚΑΣΤΕΛΛΟΣ»

16 και 17 Ιουλίου 9η Γιορτή Μουσικής στο Άλσος του Αγίου Σουλά

   Ώρα έναρξης των συναυλιών: 20:00.

Πολλές μπάντες, όλων των ειδών μουσικής θα περάσουν από τη σκηνή: παραδοσιακή μουσική, Μεθυσμένες κιθάρες, Distant Rabbit, George Chronas (Αθήνα), Εμμανουέλα Χούλη, Γιάννης Κατσιμπράκης, Castle 302, Πυρήνες (Θεσσαλονίκη), In-appropriate, ZomBEES, M.Πα.Ντα.Μ, Πέτρος Σταματίου, Lionhead, Σάβανο, Anastasis και η Μιρέλα Πάχου με τους Σινογιάννης Δημήτρης και Μουτάφης Δημήτρης (στις συναυλίες της Κυριακής).

Τα απογεύματα, υπάρχει οργανωμένη κατασκήνωση, ιππασία (Campo Chiaro), παιχνίδια (Play Café) και φυσικά βόλτες στη φύση και στο πανέμορφο άλσος Αγίου Σουλά! Ακόμα: 15-16-17 Ιουλίου: Τουρνουά τένις juniors (οργανωμένο από τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αγίου Σουλά) και 16-17 Ιουλίου: Bazaar βιβλίου (οργανωμένη από το Νηπιαγωγείο Σορωνής).

Τη διοργάνωση στηρίζουν: η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο ΔΟΠΑΡ, η Δημοτική Κοινότητα Σορωνής, η «Επιτροπή Διαχείρισης Άλσους Αγίου Σουλά», το Ξενοδοχείο Kypriotis, το Κέντρο Μουσικής Φώτη Γιακουμάκη και το Τυπογραφείο Νίκου Χατζηκαλημέρη.

Πληροφορίες και συμμετοχές μουσικών: ampernalli@gmail.com, τηλέφωνο 6975300157.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.