Καταγγελία

ΠΑΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΡΟΔΟΥ

Τα Σωματεία που υπογράφουμε παρακάτω εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την επέμβαση της αστυνομίας και τη σύλληψη 28 απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών ανάμεσά τους, του γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, του προέδρου της Ομοσπονδίας Τροφίμων Ποτών, μελών του ΔΣ του Συνδικάτου Τροφίμων Ποτών κ. Μακεδονίας και του προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου στον όμιλο Ζούρα, με έφοδο της αστυνομίας στις 4.30 τα χαράματα σε εργοστάσιο του ομίλου πτηνοτροφικών επιχειρήσεων «Ζούρα» στο οποίο οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία διεκδικώντας δεδουλευμένα.

Αφού όλο το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία προσπάθησε να διαλύσει την απεργία, είτε με απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, είτε με απειλές, είτε με ένοπλους μπράβους και απέτυχε, σήμερα ανέλαβε η κυβέρνηση διατάζοντας τον κατασταλτικό μηχανισμό να παρέμβει. Και αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει ως γνήσιος υπηρέτης των μεγαλοεπιχειρηματιών, του μεγάλου κεφαλαίου την καταστολή του εργατικού κινήματος. Απανωτά το τελευταίο διάστημα στέλνει τα ΜΑΤ σε κινητοποιήσεις των εργαζομένων ενώ προχωρούν με αμείωτη ένταση οι δίκες αγωνιστών.

Να απαλλαγούν άμεσα από κάθε κατηγορία οι συλληφθέντες. Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των απεργών και να διερευνηθούν οι καταγγελίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων για απειλές κατά της ζωής και παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης.

Το λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να εξουδετερώνει και την εργοδοτική τρομοκρατία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, όποιος προσπάθησε να βάλει φρένο στους αγώνες για το δίκιο του λαού βρήκε τοίχο. Το ίδιο θα γίνει και τώρα!

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους απεργούς στον όμιλο «Ζούρα».

  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου
  • Σωματείο Εμφιαλωμένων ποτών Δωδεκανήσου
  • Σωματείο Οικοδόμων Αρχαγγέλου
  • Σωματείο Εργαζομένων Mira Mare
  • Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου
  • Τοπική Διοικούσα Επιτροπή ΠΕΤ ΟΤΕ Δωδεκανήσου
  • Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Leave a Reply

Your email address will not be published.