Σαράντα καλλιτέχνες από την Τουρκία, που μοιράστηκαν την αγάπη τους για την τέχνη με τους Έλληνες, βρέθηκαν από τις 26 έως και τις 29 Νοεμβρίου 2015, στο νησί των Ιπποτών, του φωτός, του πολιτισμού.

ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣΤην έκθεση – η οποία φιλοξενήθηκε στο Κατάλυμα της Αγγλίας στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου – διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία ο γκαλερίστας Cem Άγγελος Ustener και η συγγραφέας Αναστασία Κορινθίου. Στα εγκαίνια της έκθεσης βρέθηκαν πάνω από 900 άτομα, αυξάνοντας δραματικά τους επιδιωκόμενους στόχους, για τη διοργάνωση μελλοντικά αντίστοιχων εκδηλώσεων στο νησί.

IMG_2320Με την έκθεση να έχει τίτλο «art.all», παρουσιάστηκαν έργα Τούρκων ζωγράφων, τα οποία αποτύπωναν μία αισθητή διαφοροποίηση σε σχέση με την Ελληνική κουλτούρα της ζωγραφικής σε ότι αφορά στο ύφος των έργων, στον τόνο των χρωμάτων, καθώς και στο αντικείμενο – περιεχόμενο που επέλεγαν να αποτυπώσουν στο καμβά. Έργα με ιδιαίτερα έντονα χρώματα, παρουσίαζαν στιγμές καθημερινότητας, πρόσωπα, ζώα, γοργόνες, λουλούδια κτλ. Έργα δυναμικά, τα οποία από την … ανάγνωσή τους έδιδαν τη δυνατότητα κατανόησης της πολιτιστικής σκέψης Τούρκων καλλιτεχνών.

IMG_2321Το φως και τα χρώματα ένωσαν, ένωσαν την τέχνη και τον πολιτισμό της Τουρκίας με την Ελλάδα, οδηγώντας στη Ρόδο 40 ζωγράφους, οι οποίοι ήρθαν για πρώτη φορά στο νησί της γαλήνης.

art all 2Η έκθεση διοργανώθηκε με τη στήριξη του Συλλόγου Διατήρησης Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου, ενώ με την παρουσία τους την τίμησαν και 14 ακαδημαϊκοί από τη Σμύρνη. Στην έκθεση μετείχε και ο ζωγράφος Σταμάτης Θαρενάκης, ιδιοκτήτης της Γκαλερί «Πινελιά».

Ιδιαίτερα σημαντική και αξιέπαινη η συμμετοχή στην εκδήλωση χορηγών, όπως η «Guard Rhodes Security», οι «Δροσουλίτες», η εταιρία «Hoteligent» με τον CEO / Founder Λεόντιο Ορφανό να συμμετάσχει προσωπικά μεταβαίνοντας από την Αθήνα στη Ρόδο, το καφέ «Ωβέρνη», το Semiramis City Hotel, τα Cup Stories, η Ηλεκτροφάση Δωδεκανήσου, η Αγνογάλ, τα κρασιά «Tatakis», το Ένεκα Πλεονέκτημα και το Green Show.

Πηγή: Black Monday.gr

IMG_2304

IMG_2310 IMG_2311 IMG_2312 IMG_2313 IMG_2314 IMG_2315 IMG_2317 IMG_2320 IMG_2321 IMG_2323 IMG_2327

Leave a Reply

Your email address will not be published.