Κρεμαστινός: Ο Τσίπρας δεν θα γίνει Παπαδήμος

«Μπορεί τα κόμματα σε ευρύτερη κυβέρνηση να μη συμφωνήσουν στο πρόσωπό του για πρωθυπουργό»
Κρεμαστινός: Ο Τσίπρας δεν θα γίνει Παπαδήμος
Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός, μίλησε στον ΒΗΜΑ FM και στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τη συναίνεση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Συνέντευξη Δ. Κρεμαστινού

Για το αν το ΠΑΣΟΚ έχει μέτωπο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανοίξει μέτωπο με τον ΠτΔ, αλλά έχει επισημάνει κάτι που είναι αυτονόητο. Ότι ως θεσμός, ο ΠτΔ δεν πρέπει να λαμβάνει θέση στις περιπτώσεις συμφωνίας ή διαφωνίας των κομμάτων και δεν χρειάζεται να τις σχολιάζει. Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αφορούσε ένα συγκεκριμένο θέμα, για μια μεγάλη διαφωνία. Εάν ωφέλησε ή έβλαψε το PSI την οικονομία της χώρας. Είναι μεγάλο θέμα αυτό. Ο ΠτΔ, όσο πιο πολύ αποστασιοποιείται από την οποιαδήποτε κυβέρνηση, τόσο περισσότερο τη βοηθάει. Όσο περισσότερο ταυτίζεται με κυβερνητικές θέσεις, έχει απέναντί του την αντιπολίτευση και αυτό έχει αποδειχθεί ιστορικά όσο είχαμε τη βασιλεία. Έβλαπτε το κύρος της όταν ήταν αντίθετη με την αντιπολίτευση».

Για τα σενάρια κυβέρνησης εθνικής ενότητας και το μέλλον του Αλ. Τσίπρα

«Εάν αναγκαστεί ο πρωθυπουργός να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας, δυστυχώς, γιατί δεν είναι καλό για τη χώρα, θα ακολουθήσει το δρόμο που ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου. Είχα πει δημόσια στη συζήτηση του προϋπολογισμού το 2010 ότι έπρεπε τότε ο Παπανδρέου να κάνει κυβέρνηση συνεργασίας, διότι αλλιώς θα αναγκαστεί μετά από λίγο καιρό να οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδα. Μετά από λίγο καιρό είχε αναζητήσει συνεργασία με τον κ. Σαμαρά και αυτός είπε ναι, αλλά με την προϋπόθεση να μην είναι ο Παπανδρέου πρωθυπουργός και να είναι ο κ. Παπαδήμος. Αν λοιπόν ο πρωθυπουργός δεν πάρει αυτήν την πρωτοβουλία τώρα – γιατί δεν ξέρω τι θα πουν και τα κόμματα, το καθένα ξεχωριστά – η επόμενη φάση, αν πάμε σε τέτοια κυβέρνηση, δυστυχώς θα ακολουθήσει ιστορικά το δρόμο του Παπανδρέου. Δεν θα γίνει Παπαδήμος ο Τσίπρας, αλλά μπορεί τα κόμματα να μη συμφωνήσουν στο πρόσωπο του πρωθυπουργού».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.