Αλκοόλ, η μάστιγα του αιώνα

Νέοι χωρίς να γνωρίζουν της συνέπειες καθημερινά πέφτουν στα δίχτυα του ποτού. Το αλκοόλ και ο εθισμός σε αυτό έχουν μακάβριες συνέπειες. Πίνω να ξεχάσω, πίνω να πάρω δύναμη, πίνω για να δείξω ότι είμαι άνδρας… Ναι το καταραμένο το ποτό σου προσφέρει αυτά τα παραπάνω, αλλά σε οδηγεί σιγά – σιγά στα γρανάζια του και τότε αλίμονο.

Γράφει ο Ιωάννης Μιχ. Λαγωνικός

Πρώην Εξαρτημένος στο Αλκοόλ

Η εξάρτηση δεν αργεί να έρθει, θα ξυπνάς και θα σου φταίνε όλα, θα έχεις νεύρα χωρίς να ξέρεις το γιατί, μόλις βάλεις ποτό στο στόμα ηρεμείς. Είσαι πια κοντά στον αλκοολισμό. Σε δεύτερη φάση όσο προχωράς αρχίζουν να τρέμουν τα χέρια, να ζητάς ποτό με το ξύπνημα αντί για καφέ, μπήκες και εσύ στο μακάβριο κατάλογο των αλκοολικών.

Δυστυχώς, ο αλκοολισμός είναι μια βαριά ασθένεια, που προκαλεί πολλαπλές ζημιές στον οργανισμό μας, π.χ. απώλεια μνήμης, ολική παράλυση, ανεπάρκεια νεφρών, και σε καθιστά ευάλωτο στο καρκίνο του φάρυγγα, του στόματος και του στομάχου, βέβαια η πιο βαριά ασθένεια που προκαλεί είναι η κύρωση του ύπατος που είναι και το τέλος, ο θάνατος.

Αξίζει άραγε να πεθάνει κανείς για το ρημάδι το ποτό? Όχι βέβαια, θα μου πείτε υπάρχει λύση?

Ναι υπάρχει και ο γιατρός είσαι εσύ ο ίδιος ο εξαρτημένος. Οι επιλογές που έχεις είναι δυο, τρίτη επιλογή δεν υπάρχει. Ή το κόβεις και ζεις ή συνεχίζεις και πεθαίνεις, διαλέγεις και παίρνεις. Θέλει ψυχική δύναμη, θέληση για ζωή, και αγώνα δυο με τρεις μήνες και κέρδισες τη ζωή μπορείς κάνε το.

Εγώ έφτασα να πίνω μπλε οινόπνευμα στο τέλος, οι γιατροί μου έδωσαν δυο μήνες ζωή, και όμως νίκησα την κατάρα αυτή εδώ και 17 χρόνια, άρχισα ξανά από το μηδέν, σήμερα έχω την υγεία μου και μια όμορφη οικογένεια και δίνω αγώνα ζωής καθημερινά όπως όλος ο κόσμος.

Απευθύνομαι στον καθένα και στην καθεμιά σας, που για δικό σας λόγο έχετε πέσει στα δίχτυα του αλκοολισμού. Δώστε τη μάχη της ζωής, νικήσετε, μπορείτε. Νέοι και νέες το αλκοόλ είναι ύπουλος εχθρός που σε κάνει να πετάς μέχρι να σε βάλει στο χέρι, μετά δεν θα πετάς θα σύρνεσαι, προσοχή το αλκοόλ σκοτώνει.

Leave a Reply

Your email address will not be published.