Η Γραμματεία Ρόδου χαιρετίζει τους συναδέλφους που αφήφισαν απειλές, τρομοκρατία και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για απεργία κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης να διαλύσει την κοινωνική ασφάλιση, να μετατρέψει τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα, να αφαιμάξει το λαό, να παραδόσει τη λαϊκή κατοικία στους τραπεζίτες.

poreiaΟι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν στις 11 από τα Πλατανάκια και πορευτήκαν στο κέντρο της πόλης της Ρόδου. Κατευθύνθηκαν στην Ένωση Ξενοδόχων όπου ανέγνωσαν και ενέκριναν ψήφισμα το οποίο στη συνέχεια θυροκόλλησαν. Κατέληξαν στην πλατεία Κύπρου όπου και έγιναν οι ομιλίες.

Η συγκέντρωση και της Ρόδου και σε δεκάδες πόλεις της χώρας δείχνουν το δρόμο για τη συνέχεια και για κλιμάκωση.

Κανένα δεν ξεγελά το κάλεσμα για συναίνεση, για ομοψυχία στην ισοπέδωση των κατακτήσεων της εργατικής τάξης. Όταν λένε συναίνεση εννοούν υποταγή!

Καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα σε διαρκή επαγρύπνηση. Έχουμε τη δύναμη να ματαιώσουμε το νέο έγκλημα.

Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ

Ψήφισμα των απεργών της 3ης Δεκέμβρη 2015 προς την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου

Μεγαλοξενοδόχοι της Ρόδου,

poreia3Θησαυρίσατε όλα αυτά τα χρόνια στις πλάτες των χιλιάδων εργαζομένων που με τον ιδρώτα τους παράγουν τον πλούτο που εσείς καρπώνεστε, οι επιχειρήσεις σας γιγαντώθηκαν γίνατε ναυαρχίδα του κλάδου στη χώρα, από τους ισχυρότερους παίκτες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Την ίδια στιγμή ξηλώσατε χρόνο με το χρόνο τις κατακτήσεις των εργαζομένων με σύμμαχό σας το πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί εσάς και την κερδοφορία σας. Ιδιαίτερα μέσα στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, εξαπολύσατε επίθεση άνευ προηγουμένου, μετατρέποντας στην κυριολεξία τους εργαζόμενους των επιχειρήσεών σας σε σύγχρονους δούλους.

Τώρα έχετε βάλει μπροστά την κατάργηση της ΣΣΕ ξεκινώντας με μια σύμβαση «λαγό» που υπέγραψε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΞΡ στα ξενοδοχεία του, αξιοποιώντας το  γεγονός ότι στην ηγεσία του Σωματείου του κλάδου βρίσκεται το …δεξί του χέρι!

indexΓνωρίζετε και φοβάστε τη δύναμη που έχουν οι οργανωμένοι εργάτες γι αυτό τους τρομοκρατείτε, απολύετε τους πρωτοπόρους και τους βάζετε σε μαύρη λίστα αποκλείοντάς τους από τον κλάδο. Να γιατί βάζετε χέρι στα Σωματεία των εργατών.

Μόνο που όταν φουντώσει το λαϊκό ποτάμι έχει τη δύναμη και τα συνδικάτα του να νοικοκυρέψει και εσάς να αντιπαλέψει στα ίσια., ότι μηχανισμό κι αν στήσετε.

Με το παρόν, στέλνουμε μήνυμα στο ξενοδοχειακό κεφάλαιο της περιοχής, ότι στα σχέδιά σας για  ισοπέδωση των όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει στον κλάδο, θα βρείτε τοίχο από το ταξικό εργατικό κίνημα, το οποίο είναι όρθιο και ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά!

Θα μας βρείτε μπροστά σας σε κάθε τόπο δουλειάς, να ενημερώνουμε, να ξεφοβίζουμε τους συναδέλφους μας και να οργανώνουμε μαζί την πάλη μέχρι τη νίκη.

Και νίκη για μας είναι η κατάργηση της εκμετάλλευσης και των εκμεταλλευτών, η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, το πέρασμα τους στην ιδιοκτησία του λαού που τα έχτισε και τα δουλεύει με τον ιδρώτα και το αίμα του

Η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων της Ρόδου

3 Δεκέμβρη 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published.