Κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα είχε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας για το επίμαχο θέμα της δημιουργίας Κέντρων Πρώτης Υποδοχής.

Στη συνάντηση αυτή, για άλλη μια φορά ο δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό ότι τόσο ως δήμος όσο και ως κοινωνία αναλάβαμε την ευθύνη μας απέναντι στους πρόσφυγες στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, συμβάλλοντας θετικά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος την ώρα που κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν απούσες. Τόνισε επίσης πως επουδενί δε θα δεχτούμε να μετατραπεί το νησί μας σε αποθήκη απελπισμένων ψυχών και δε θα ανεχτούμε να στιγματισθεί ή να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια και η κοινωνική ειρήνη στο νησί της Λέρου, με την παραμονή όσων δεν μπορούν να καταγραφούν και να αποχωρήσουν. Ακόμη, ζήτησε αύξηση των δρομολόγιών των πλοίων ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες για να μην συσσωρεύονται στο νησί, καθώς επίσης και το απασχολούμενο προσωπικό να προέρχεται από ντόπιους.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι δε θα υπάρξει καμιά μακροχρόνια κράτηση αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποχωρούν οι μετανάστες από τη Λέρο και θα προωθούνται στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα που δημιουργούνται γι’ αυτό το σκοπό σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Αυτό μπορεί να το ανακοινώσει και να δεσμευθεί αυτοπροσώπως σε ανοικτή συγκέντρωση στη Λέρο, όπου και δεσμεύτηκε να έρθει μετά το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.