«Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΣΑΣ»

ΣΥΜΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

Το ανανεωμένο θεατρικό έργο του απολαυστικού Μανόλη Αντώνογλου διασκέδασε το κοινό, έδωσε ένα ιδιαίτερο τόνο αισιοδοξίας και άφθονο γέλιο.

Το κοινό της Ρόδου απόλαυσε τρεις θεατρικές παραστάσεις, από το Συμιακό Θέατρο του Συλλόγου Συμιακών Ρόδου «Ο ΓΛΑΥΚΟΣ», το έργο του Μανόλη Αντώνογλου «Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΣΑΣ», μια εξαιρετική κωμωδία, με στοιχεία από το θεατρικό έργο «Ο φιλάργυρος» του Μολιλερου με γλωσσικά ιδιώματα της Σύμης. Το έργο είχε ξαναπαιχθεί και στο παρελθόν, αλλά η καινούργια απόδοσή του είχε νέα στοιχεία και ανανεωμένη πλοκή.

Το Συμιακό Θέατρο έκλεισε 30 χρόνια παρουσίας και με αυτή τη παράσταση, στην οποία συμμετείχαν και άλλοι νέοι συντελεστές, απέδειξε ότι έχει μέλλον. Φυσικά σε κάθε συλλογική προσπάθεια το βάρος της ευθύνης και το συντονισμό έχει ένας. Στη περίπτωση του Συμιακού Θεάτρου ο παρακινητής και η ψυχή του είναι ο μεγάλος Δωδεκανήσιος Θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός, ακόμα και μουσικός επιμελητής Μανόλης Αντώνογλου.

Τους ρόλους ερμήνευσαν οι:  Μανόλης Αντωνόγλου, Σωτήρης Ζουρούδης, Ελένη Διασινού, Κώστας Οθίτης,  Σωτήρης Κ. Πατατούκος, Σωτήρης Ι. Πατατούκος,  Γιάννης Μαλλιάκας,   Μανόλης Στριλιγκάς. Βαλάντης Μακράκης, Ευαγγελία Πατατούκου, Θαρενή Πατατούκου, Μαρία Σεμερτζάκη, Κώστας Κωτσάκης, Άννα Κωτσάκη, Άννα Μαλλιάκα, Ζωή Φαρμακίδη, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Μάρκος Γιακουμάτος, Μυρσίνη Πατατούκου.

Η Ομοσπονδία των Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου, ευχαριστεί όλους τους συντελεστές των παραστάσεων του Συμιακού Θεάτρου, για την πολύχρονη παρουσία του και για τη συμβολή του στη διατήρηση των παραδόσεων και των γλωσσικών ιδιωμάτων της Σύμης.  Ο θίασος της Σύμης δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανένα επαγγελματικό θίασο. Αποτελείται από μέλη του Συλλόγου τα οποία διακρίνει η διάθεση για προσφορά, ανιδιοτέλεια, μεράκι και μεγάλη αγάπη για τη Δωδεκάνησο και ιδιαίτερα τη Σύμη.

Όλοι οι Δωδεκανησιακοί σύλλογοι υπόσχονται να συνδράμουν στη προσπάθεια του Μανόλη Αντώνογλου να προσαρμόσουν το νέο θεατρικό του έργο με τίτλο «ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ» με τα γλωσσικά ιδιώματα από όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και να συμμετάσχουν στην απόδοση του.

                                                                           Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας

                                                                                    Νίκος Κωνσταντινίδης

Leave a Reply

Your email address will not be published.