Σχεδόν ολοκληρώθηκε το βιβλίο του Ιωάννη Μιχαήλ Λαγωνικού στην Κάρπαθο.

Καρπάθιοι που στον ουρανό βρίσκεστε μαζεμένοι

Να ξέρετε εδώ στη γη είστε νιορεμένοι

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Με τη δική σας βοήθεια και τη δική μου θέληση και πιστή αισίως το βιβλίο έφτασε στο τέλος. Κάθε άνθρωπος που κοσμεί το βιβλίο, είναι με τη συγκατάθεση των δικών του ανθρώπων σε βαθμό πρώτης συγγένειας. Αρχή μου είναι, να μην βάλω κανένα εν αγνεία των δικών του και γι’ αυτό σας ευχαριστώ από καρδιάς. Επίσης θεωρώ μεγάλη μου τιμή να μου επιτρέψει ο καθένας από εσάς, να γράψω για το δικό του άνθρωπο που έχει φύγει από τη ζωή.

ΛΑΓΩΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣΠεντακόσιοι συμπατριώτες μας που έφυγαν από τη ζωή αριθμούν το βιβλίο. Κάθε ένας απ’ αυτούς είναι κομμάτι της ιστορίας του νησιού μας της Καρπάθου. Οι δικοί μας άνθρωποι, ο παππούς , η γιαγιά , η μάνα , ο πατέρας, ο αδελφός, το παιδί, και κάθε άλλης πιθανής συγγένειας. Οι κριτικές από χιλιάδες ανθρώπους για το βιβλίο από άριστες μέχρι εντυπωσιακές μπορώ να πω, κάτι που με κάνει υπερήφανο που τόλμησα να φτιάξω ένα τόσο μεγάλο έργο, ένα βιβλίο που θα μείνει για πολλές γενιές θυμίζοντας στους παλιούς και μαθαίνοντας τους νέους.

Αλήθεια είναι δύσκολο να βρει κανείς τα λόγια για όλους αυτούς τους σπουδαίους συμπατριώτες μας που έφυγαν από τη ζωή, με κόπο, όρεξη, θέληση και προπαντός νοσταλγία, έδωσα πιστεύω το καλύτερο μου εαυτό για να τα καταφέρω και θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Οι αναρτήσεις σας και τα καλά σας λόγια αυτό πιστεύω πως μου έδινε δύναμη και μπορώ να πω φτερά για να ολοκληρώσω το βιβλίο. Η σελίδα του βιβλίου έχει 3.000 χιλιάδες μελή αυτό και μόνο τα λέει όλα.

Θέλω να σας κάνω επίσης γνωστό, ότι θα εκδοθεί σε επώνυμο οίκο και η παρουσίαση του θα γίνει σε Κάρπαθο, Αθήνα, και Ρόδο, γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους που θα συμβάλουν στην υλοποίηση των παρουσιάσεων. Ήδη θα παρακολουθήσετε σύντομα ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή των Αθηνών σε μεγάλο κανάλι την παρουσίαση του περιεχομένου του βιβλίου από εμένα τον ίδιο, θα ακολουθούσουν συνεντεύξεις σε Δωδεκανησιακό και τοπικό επίπεδο.

Εσείς και εγώ μαζί πιστεύω ότι καταφέραμε κάτι καλό με γνώμονα και μόνο την αγάπη μας για το νησί μας και τους δικούς μας ανθρώπους. Αλήθεια υπήρχαν φορές γράφοντας για κάποιον να κλάψω, γιατί γύριζα πολλά χρόνια πίσω και υπήρχαν αναμνήσεις και αυτό έγινε άπειρες φορές. Η μαντινάδα είναι απόσταγμα ψυχής πρέπει να νιώσεις για να εκφραστείς Αν δεν υπάρχει συναίσθημα δεν υπάρχει και μαντινάδα κανόνας.

Με εκτίμηση

Ιωάννης Μιχαήλ Λαγωνικός

Leave a Reply

Your email address will not be published.