ΔΙΕΠΡΕΨΕ Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΡΟΔΟΥ ΣΕ ΙΑΛΥΣΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΤΗ 

Δύο ακόμη επιτυχημένες εμφανίσεις ενέγραψε στο ενεργητικό της η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου, υπό τη ευθύνη του καθηγητή και διευθυντή χορωδιών, μαέστρου Μιχάλη Καλαεντζή.

ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΡΟΔΟΥ

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 11-8-2015, στην κεντρική πλατεία Ιαλυσού, στο πλαίσιο του χορωδιακού προγράμματος του πολιτιστικού φεστιβάλ «Ιαλύσια 2015», που διοργανώνει η ομώνυμη Δημοτική Κοινότητα. Η βραδιά αυτή ήταν αφιερωμένη σε δύο μεγάλους Έλληνες συνθέτες, τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Μίκη Θεοδωράκη, επ’ ευκαιρία των 100 και 90 χρόνων από τη γέννησή τους, αντίστοιχα. Έτσι, η Μικτή Χορωδία Πεταλούδων (υπό τη διεύθυνση της κ. Φλώρας Πελεκάνου) που προηγήθηκε ερμήνευσε τραγούδια σε μουσική Τσιτσάνη, ενώ η Μικτή Χορωδία Ρόδου που ακολούθησε ερμήνευσε τραγούδια σε μουσική Θεοδωράκη. Το πρόγραμμα έκλεισε και με τις δύο χορωδίες επί σκηνής να ενώνουν τις δυνάμεις τους τραγουδώντας, συμπαρασύροντας και το κοινό, γνωστά έργα του Μίκη.

Οι προαναφερθείσες χορωδίες έδωσαν και δεύτερη συναυλία με παρόμοιο ρεπερτόριο το βράδυ της Τετάρτης 12-8-2015, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας, στην Κρεμαστή, μετά από πρόσκληση της εκκλησιαστικής επιτροπής, αναπτύσσοντας ακόμη περισσότερο την από ετών υπάρχουσα ευγενή συνεργασία.

ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΡΟΔΟΥ

Κλείνοντας τη λαμπρή βραδιά, ο πατέρας Μελίτων μίλησε για την ανάγκη η εκκλησία να είναι ανοικτή στην κοινωνία και τον πολιτισμό. Αφού ευχαρίστησε εγκάρδια τις χορωδίες, οι οποίες ασμένως ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση και τις συνεχάρη εμφατικά για την απόδοσή τους, αναφέρθηκε στην ανάγκη της κοινωνίας για προσφορά αγάπης και χαράς, ανάπτυξη συνοχής κι αλληλεγγύης και διαφύλαξη της πίστης και της ελπίδας στις καρδιές των ανθρώπων.

Η Μικτή Χορωδία, που φέτος συμπληρώνει 53 δημιουργικά έτη λειτουργίας, φιλοδοξεί να συνεχίσει την παράδοση των επιτυχημένων συναυλιών της αφενός την Τρίτη 18-8-2015, αφού κλήθηκε και θα τραγουδήσει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Έκθεσης Κρεμαστής κι αφετέρου το Σάββατο 29-8-2015, όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΔΟΠΑΡ θα εμφανιστεί στην εκδήλωση με αφορμή την αυγουστιάτικη πανσέληνο, στο Ωδείο του Αρχαίου Σταδίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.