ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Black Monday.gr

Στο βιβλίο της Νίκης Μηταρέα, μπορείς να ανακαλύψεις 60 συν 1 συνταγές, με κοινό χαρακτηριστικό το ρόλο του κρασιού και με έμφαση στην εντοπιότητα των υλικών.

3.11.15 MHTAREA PROSKLISI A5 (2)Το βιβλίο, που παρουσιάζεται στη Ρόδο την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου στις 19.00, απευθύνεται σε όσους γοητεύονται από την ιδέα να μαγειρέψουν κάτι που να είναι γνώριμο και πρωτόγνωρο.

Είναι η κουζίνα της σύγχρονης ελληνικής καθημερινότητας, που θα μπορούσε να γίνει τόσο κλασική, ώστε να θεωρείται «η κουζίνα της μαμάς» μετά από μια γενιά.

«Το βιβλίο της Νίκης µας οδηγεί σε έναν κόσμο απόλαυσης και µας δίνει όλα τα κατάλληλα εφόδια για να τον προσεγγίσουμε», είπε ο οινοποιός Γιάννης Μπουτάρης, αναφερόμενος στο βιβλίο της Νίκης Μηταρέα.

«Παίρνει μοναδικά προϊόντα της πατρίδας µας και τα βάζει στην καθημερινότητα µας, µε συνταγές γεμάτες φρεσκάδα, µε νέους τρόπους που συναρπάζουν», είχε σημειώσει ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, master of wine.

Η επίσημη ενημέρωση από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και τη ΔΕΤΑΠ

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τη Δωδεκανησιακή Εταιρεία Ανάπτυξης και Προόδου (Δ.ΕΤ.Α.Π.), στα πλαίσια των δράσεων του για την προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, διοργανώνει ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με σκοπό την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας προς όφελος της ανάδειξης και προβολής των τοπικά παραγόμενων προϊόντων, αλλά και της  δημιουργίας και προώθησης θεματικού τουρισμού των νησιών μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 στις 19.00’ στο κτήριο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στη Ρόδο με κεντρική ομιλήτρια – opinion leader την Οινολόγο – Συγγραφέα,  κα Μηταρεά Νίκη όπου θα παρουσιαστεί και το βιβλίο της με τίτλο «Με κρασί και Ελληνικά».

Το Βιβλίο θα παρουσιάσουν οι :

Βασίλης Καλλίδης – Σεφ, Συγγραφέας

Νίκος Χριστοφόρου – Σεφ, Πρόεδρος Αρχιμαγείρων ν. Δωδεκανήσου & Κυκλάδων

Εύη Χατζησταμάτη – Οινολόγος, Δευθύντρια Παραγωγής ΚΑΙΡ Α.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός του Δικτύου AEGEANCUISINE, το οποίο αποτελεί μία πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, είναι  η αξιοποίηση της πλούσιας οινο-γαστρονομικής παράδοσης των νησιών του Αιγαίου και η δημιουργία γαστρονομικού ενδιαφέροντος προορισμών σε άμεση συνάρτηση με τον παραγωγικό, πολιτιστικό και πολιτισμικό πλούτο των νησιών με σκοπό τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και της διεύρυνσης της τουριστικής αγοράς των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στο δίκτυο AEGEANCUISINE μπορούν να συμμετάσχουν επιχειρήσεις των Νομών  Δωδεκανήσου και Κυκλάδων οι οποίες πληρούν ορισμένα κριτήρια, η εκπλήρωση των οποίων διασφαλίζει ότι τα προϊόντα, τα αγαθά ή οι υπηρεσίες τις οποίες προσφέρουν, αντανακλούν και αναδεικνύουν την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα του Αιγαίου, πληρούν συγκεκριμένες ποιοτικές προδιαγραφές και προσφέρουν στον επισκέπτη – πελάτη συναίσθημα και εμπειρία.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Υποέργου 9 «Ανάδειξη της γαστρονομίας και της αιγαιακής κουζίνας στα Δωδεκάνησα», της πράξης με τίτλο «Προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» –  Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου – με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με Κρασί και Ελληνικά

«Με Κρασί και Ελληνικά» είμαι ο τίτλος του νέου βιβλίου της δημοσιογράφου γεύσης  Νίκης Μηταρέα που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη. Είναι ένα βιβλίο που θα σας παρακινήσει να εκτιμήσετε την αξία της μαγειρικής και τις αξεπέραστες συνταγές  που ευωδιάζουν Ελλάδα. Μπορεί να παίξει το ρόλο του οδηγού σας στην απόλαυση του κρασιού και του φαγητού. Να σας ξεσηκώσει να μπείτε στην κουζίνα και να μαγειρέψετε. Να σας ωθήσει να αγαπήσετε ή να ερωτευτείτε το κρασί και να εμβαθύνετε στα μυστικά του.

ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑΜαγειρεύοντας «Με Κρασί και Ελληνικά» θα ανακαλύψετε 60+1 συνταγές απλές , με κοινά  χαρακτηριστικά τους ότι το κρασί έχει ρόλο στη παρασκευή τους και ότι η εντοπιότητα των ελληνικών προϊόντων που αξιοποιούν  ισχυροποιεί το στίγμα της κουζίνας μας, διατηρεί την αυθεντικότητα του γευστικού μας πολιτισμού. Είναι η μαγειρική όσων επαγγελματιών ή ερασιτεχνών μαγείρων σέβονται την παράδοση, μαγεύονται από τα ελληνικά προϊόντα,  γοητεύονται από την ιδέα να μαγειρέψουν κάτι που να είναι τόσο γνώριμο αλλά και να ξαφνιάζει ταυτόχρονα. Είναι η κουζίνα της σύγχρονης ελληνικής καθημερινότητας που θα μπορούσε να γίνει τόσο κλασική ώστε να θεωρείται «η κουζίνα τη μαμάς» μετά από μια γενιά.

Το «Με κρασί και Ελληνικά» δεν είναι μόνο ένα βιβλίο μαγειρικής. Ταυτόχρονα, εξερευνά τον κόσμο του κρασιού από την πλευρά του «απλού καταναλωτή». Περιγράφει την ταυτότητα των σημαντικότερων ελληνικών και διεθνών ποικιλιών αμπέλου, αναλύει βήμα- βήμα πως γίνεται το ταίριασμα του φαγητού με το κρασί, εξηγεί τη διαδικασία για το σερβίρισμα και τις θερμοκρασίες, καταγράφει τα εργαλεία και τα ποτήρια, δίνει  πρακτικές οδηγίες για το πώς λειτουργεί το κρασί στην κατσαρόλα.

Φωτογραφίες Αναστασία Αδαμάκη, φωτογραφίες εξωφύλλου Ολυμπία Κρασαγάκη

Είπαν για το βιβλίο

3.11.15 MHTAREA PROSKLISI A5 (2)Γιάννης Μπουτάρης, οινοποιός:  «Το βιβλίο της Νίκης μας οδηγεί σε έναν κόσμο απόλαυσης και μας δίνει και όλα τα κατάλληλα εφόδια για να τον προσεγγίσουμε».

Βαγγέλης Γεροβασιλείου, οινοποιός: «Καταγράφει γευστικές μνήμες, που αποτελούν παρακαταθήκη της πολιτιστικής μας κουλτούρας για τις επόμενες γενεές».

Γιώργος Σκούρας, οινοποιός:  «Προτείνει με μαεστρία ποικιλίες, προελεύσεις, συνδυασμούς. Δημιουργεί έναν αληθινό πρέσβη της γαστρονομικής και της οινικής Ελλάδας»

Μυρτώ Σάλλα, οινοποιός: «Προβάλλει την Ελλάδα που αισιοδοξεί και εργάζεται με μεράκι παράγοντας προϊόντα υψηλής ποιότητας»

Κωνσταντίνος Λαζαράκης,master of wine: «Παίρνει μοναδικά προϊόντα της πατρίδας μας και τα βάζει στην καθημερινότητά μας, με συνταγές γεμάτες φρεσκάδα, με νέους τρόπους που συναρπάζουν».

Γιώργος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Σελήνη» στη Σαντορίνη: «Βρίσκοντας αφορμή ένα υλικό ή ένα τρόπο ψησίματος ή ένα κρασί που αποπνέουν ελληνικότητα μας βάζει στο παιχνίδι της γευστικής μνήμης με μια σύγχρονη ματιά».

Αργυρώ Μπαρμπαρήγου, chef, συγγραφέας: «Το βιβλίο της Νίκης είναι πολύτιμο απόκτημα για όποιον θέλει να βρει το δρόμο του στα μονοπάτια της ελληνικής γεύσης»

Ανδρέας Λαγός, chef, συγγραφέας: «Μεθάς από τα αρώματα και τις γεύσεις του βιβλίου».

Κώστας Τσίγκας, chef: «Εξερευνά τους χιλιάδες τρόπους με τους οποίους το κρασί συμμετέχει στην σύγχρονη μαγειρική και μας δείχνει την πολυπλοκότητα του κρασιού σαν συστατικό, τον ρόλο που παίζουν οι ποικιλίες τόσο στην οινοποίηση όσο και στη μαγειρική»

Βιογραφικό Νίκης Μηταρέα

Από τις Κοινωνικές Επιστήμες στη δημοσιογραφία και τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στις στήλες της γεύσης και του οίνου. Ραδιόφωνο, τηλεόραση, περιοδικά, εφημερίδες και διαδίκτυο καλύπτει η θητεία της Νίκης Μηταρέα στο χώρο της ενημέρωσης. Συνεργάζεται με έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις σε θέματα φαγητού, οίνου και resto-κριτικής. Γράφει στην εβδομαδιαία εφημερίδα Lifo και το lifo.gr, στο olivemagazine.gr, το περιοδικό φαγητού Κάθε Mέρα, το ειδικό περιοδικό Wine Trails, το Elle Magazine, το Votre Beaute.

Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με την εφημερίδα Έθνος, το περιοδικό Cookbook ως ειδικός σύμβουλος, το περιοδικό Εικόνες, την οικονομική εφημερίδα Ναυτεμπορική, την ειδική εφημερίδα Αμπελοτόπι, το περιοδικό Food Guide, το περιοδικό Odyssey. Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ, μέλος της F.I.J.E.V. (Διεθνής Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων για τον οίνο και ποτά) και μέλος του Συνδέσμου «Οι Ελληνίδες του Κρασιού».

Τον Νοέμβριο του 2005 κυκλοφόρησε από τα «Ελληνικά Γράμματα» το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Οινομαγειρέματα».

Το βιβλίο της αξιολογήθηκε το 2006 ως το καλύτερο ελληνικό βιβλίο μαγειρικής με κρασί και απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Best Book on Cooking with wine in the World» στον παγκόσμιο διαγωνισμό βιβλίων μαγειρικής «Gourmand World Cookbook Awards 2006.

Πηγή: www.blackmonday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.