Ένα ακόμη μικρό παιδί από την Κω, σε ένα διαφορετικό σπορ, το Mini Moto GP, αν και μόλις 7 ετών έχει τραβήξει τα βλέμματα όλων και ιδιαίτερα του χώρου της μοτοσικλέτας και της κατηγορίας KID Gp.

Τον Μαϊο που μας πέρασε διεξήχθη στην Αθήνα για πρώτη φορά αγώνας mini Gp Cup για ηλικίες 7 έως 10 ετών, ο οποίος γράφτηκε στην ιστορία για τα χρονικά της Ελλάδας, ενώ άφησε μια ξεχωριστή γεύση, χαράς, συγκίνησης αλλά και ελπίδας σε όλους όσους βρέθηκαν στο γνωστό και θεαματικό Kartodromo.

Ο 7χρονος Κώος Φουρθιώτης Σπύρος – Μάριος πήρε μέρος σε αυτόν αλλά και σε ακόμη δύο αγώνες που έγιναν τους επόμενους μήνες, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις, κατακτώντας τη 2η θέση στην κατηγορία του. Πιο συγκεκριμένα, στην πρώτη του επαφή στους αγώνες κατάφερε να ανέβει στην Δεύτερη θέση στη σκάρα της εκκίνησης με τονδεύτερο καλύτερο χρόνο σε μια πίστα στην οποία δεν γνώριζε πολύ καλά. Αν και νεαρός σε ηλικία οδηγός κατάφερε να εντυπωσιάσει όσους τον παρακολούθησαν και βρέθηκαν στην πίστα, αφού οδήγησε πολύ θεαματικά, κάνοντας προσπεράσεις σε στροφές με τις οποίες πανηγύρισαν οι θεατές, αφού οι δεξιότητες του ήταν υποδειγματικές.

Ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης ξεκίνησε πριν δύο χρόνια την ενασχόληση του με το σπορ, παίρνοντας ερεθίσματα από τον πατέρα του, μιας και ο ίδιος από μικρή ηλικία λάτρευε τη μοτοσικλέτα, για το λόγο αυτό ασχολήθηκε και επαγγελματικά σαν επιχειρηματίας. Σε μικρή «πίστα» που έχει διαμορφώσει ο πατέρας και προπονητής του Σπύρου, λίγο πριν το Ζηπάρι, προσπαθούν κάνοντας εντατικές προπονήσεις να προετοιμαστούν κατάλληλα για τους επόμενους αγώνες…

Σε συνομιλία που είχαμε μαζί τους μας αποκάλυψαν τα μυστικά τους και δεν μας έκρυψαν τη χαρά τους που και άλλα παιδιά της ηλικίας του Σπύρου ενδιαφέρονται για το mini moto gp.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.