Ικανοποιημένος δηλώνει ο αντιδήμαρχος οικονομικών του δήμου Ρόδου Σάββας Διακοσταματίου, για την έγκριση των περιβαλλοντολογικών όρων του νέου έργου αναβάθμισης του ΒΙΟ.ΚΑ Ρόδου και για τη σύνδεση του αγωγού Αρχαγγέλου-Ρόδου. Το μόνο που απομένει για την υλοποίησή του, είναι η εύρεση χρηματοδότη.

Ένα ακόμα ευχάριστο γεγονός για τους δήμους όλης της χώρας, για άλλα νομικά πρόσωπα και τους φορείς της κεντρικής κυβέρνησης αποτελούν τα χρήματα που θα δοθούν, ώστε να εξοφληθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Το ποσό για τον Δήμο της Ρόδου κυμαίνεται περίπου στα 7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο συγκεκριμένος νόμος αφορά μόνο τα χρέη του ιδιωτικού τομέα.

Το νέο έργο

Αναφορικά με τη θετική απάντηση για τους όρους από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ Δημήτρη Τσίκκη, το επόμενο βήμα αποτελεί η ενημέρωση του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζιδιάκου, και η αναζήτηση του χορηγού. Ουσιαστικά θα δοθεί στον δήμο το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ, για την υλοποίηση του έργου.

«Πρέπει να υπάρξει συνολική πίεση όλων των πολιτικών δυνάμεων, με βασικό τον Δήμο, προκειμένου να βρεθεί χρηματοδότης» δήλωσε ο κ. Σάββας Διακοσταματίου.

Χρήματα στο δήμο Ρόδου

Στην ιστοσελίδα του υπουργείου οικονομικών, εσωτερικών και του δήμου, έχει αναρτηθεί η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, για τα χρήματα που θα δοθούν σε πολλούς φορείς της χώρας. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο Δήμος  Ρόδου, ο οποίος έχει τη δυνατότητα μέσω του νέου αυτού νόμου να πληρώσει τα έξοδα που έχει καταγράψει έως τον Απρίλιο του 2016.

«Ελπίζω μέχρι το επόμενο δημοτικό συμβούλιο να είναι όλα έτοιμα» τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.