Η Ρόδος, έβαλε τη Βενετία στα μάτια της, στο πρόσωπό της, ντύθηκε γιορτινά. Είχε την ευκαιρία να απολαύσει την ατομική έκθεση του andriano.arte, η οποία φιλοξενήθηκε στις 30 και 31 Ιανουαρίου 2016, στη Μεσαιωνική πόλη Ρόδου. 

Στην αίθουσα της Καστελλανίας στην πλατεία Ιπποκράτους, ξεκίνησε ένα ταξίδι στην τέχνη και στη μαγεία. Το εργαστήρι παραδοσιακών μασκών andriano.arte, ταξίδεψε στη Ρόδο, σε μία περίοδο που το καρναβάλι της Βενετίας έχει ήδη ξεκινήσει και η Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα προετοιμάζονται για τις απόκριες.

Ο andriano.arte, εξειδικεύεται στην κατασκευή βενετσιάνικων μασκών «paper mache» όλων των τύπων, όπως colombina, bauta, volto, donna, gatto, joker, leaf, piangi κ.α. Η τεχνική που εφαρμόζει είναι η παραδοσιακή βενετσιάνικη. Αυτή που χρησιμοποιείται στα μεγάλα εργαστήρια της πόλης της Βενετίας, στη Βερόνα, αλλά και στη Φλωρεντία. Το βασικό υλικό της δημιουργίας τους, είναι το παραδοσιακό χαρτί cartalana.

Η κατασκευή τους, απαιτεί υπομονή και συγκέντρωση, καθώς μικρά κομμάτια χαρτιού χτίζονται μέσα σε βαριά γύψινα καλούπια. Ο χρόνος που απαιτείται για μια δημιουργία είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Τα υλικά διακόσμησης είναι πάντα άριστης ποιότητας. Χρησιμοποιούνται ανθεκτικά ακρυλικά χρώματα, βερνίκια κατασκευής του ιδίου, φύλλα χρυσού και ημίχρυσου μεγάλων οίκων του εξωτερικού, swarovski crystal and pearls Αυστρίας, πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι, υφάσματα μπροκάρ δαμασκηνά και βελούδο τέλειας υφής υψηλής πυκνότητας.

Ο andriano.arte, συνηθίζει να πλαισιώνει τα έργα του με κορνίζες παλαιότερης εποχής, των δεκαετιών 60’–70’ τις οποίες συντηρεί αποκλειστικά ο ίδιος ώστε να έχει το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα που επιθυμεί.

ANRIANO.ARTE 13 ANDRIANO.ARTE 11 ANDRIANO.ARTE ANDRIANO.ARTE 5 ANDRIANO.ARTE 8 ANDRIANO.ARTE 6 ANDRIANO.ARTE 4 ANDRIANO.ARTE 9 ANDRIANO.ARTE 10 ANDRIANO.ARTE 12 ANDRIANO. ARTE 14 ANDRIANO.ARTE 1 ANDRIANO.ARTE 2 ANDRIANO.ARTE 3

Leave a Reply

Your email address will not be published.