Ο Έλληνας πρωθυπουργός σκέφτεται ως κυβερνητικό εταίρο το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη – Υπάρχει και το ενδεχόμενο ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού, γράφει η γερμανική εφημερίδα

O Tσίπρας πετάει εκτός κυβέρνησης το κόμμα των ΑΝΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα «Bild» δίχως να τις κατονομάζει.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τις κρίσιμες αυτές ώρες που είναι καθοριστικές για το μέλλον της Ελλάδας, είναι διατεθειμένος να αλλάξει τη σύνθεση της κυβέρνησής του βάζοντας στο περιθώριο τους δεξιούς λαϊκιστές του κόμματος ANEΛ, ηγέτης του οποίου είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμένος.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σκέφτεται ως κυβερνητικό εταίρο το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη. Υπάρχει και το ενδεχόμενο ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού, γράφει η εφημερίδα.  «Εάν ο Τσίπρας επιθυμεί την παραμονή της χώρας του στη ζώνη του ευρώ, δεν υπάρχει άλλος τρόπος …», σχολιάζει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας.

Διαψεύδει την γερμανική εφημερίδα το «Ποτάμι» με σχετική ανακοίνωση: 


«Ξαναζεσταμένα σενάρια  σερβίρουν μερικές φορές στην Ευρώπη. Ας σοβαρευτούμε. Το Ποτάμι δε θα μπει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να αποφύγει η χώρα την καταστροφή».

Στην πιθανότητα να διαλυθεί η συγκυβέρνηση, να αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ και στη θέση τους να μπει το ΠΟΤΑΜΙ ή να υπάρξει μεγάλος συνασπισμός αναφέρεται σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Bild.

«Οι καθοριστικές στιγμές στην Ελλάδα μπορούν να οδηγήσουν και σε πρόβλημα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και την ίδια στιγμή να δουν το μικρό κόμμα που συγκυβερνά να φεύγει», γράφει η γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild ο Πάνος Καμμένος και το κόμμα του ενδέχεται να φυγουν από την κυβέρνηση και τη θέση του να πάρει το φιλοευρωπαϊκό ΠΟΤΑΜΙ ή να γίνει μια μεγάλη κυβερνητική συμμαχία.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε το τριήμερο ταξίδι Θεοδωράκη στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τα σενάρια που καταγράφει η Bild. «Το τριήμερο ταξίδι στο οποίο συναντήθηκε με τους Μοσκοβισί, Σαρλ Μισέλ (πρωθυπουργό Βελγίου), Γκι Φερχόφσταντ και τον αναπληρωτή επικεφαλής της Επιτροπής Γίργκι Κατάινεν, ήταν καθοριστικό», γράφει χαρακτηριστικά.

Πηγή: Crashonline.gr, protothema.gr και athensmagazine.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.