Ο Αλέξης Τσίπρας θα δεχτεί όλους τους όρους της πρότασης των δανειστών, η οποία βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από το Σαββατοκύριακο, με μικρές μόνον αλλαγές. Αυτό φαίνεται από την επιστολή του πρωθυπουργού προς τους επικεφαλής της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, την οποία δημοσιεύουν οι Financial Times.

Με την δισέλιδη επιστολή, την οποία αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Peter Spiegel, η Αθήνα θα αποδεχτεί όλες τις μεταρρυθμίσεις σχετικά με τον ΦΠΑ, με μία μικρή αλλαγή: ειδική έκπτωση 30% για τα ελληνικά νησιά.

Ο πρωθυπουργός επιχείρησε προσπάθεια στροφής 180 μοιρών, ενώ η χώρα οδεύει ολοταχώς προς ναυάγιο όπως προκύπτει από την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη στο χθεσινό Eurogroup, εκτός εάν πρόκειται για έναν ακόμη τακτικισμό προκειμένου να κερδίσει χρόνο και να μετακυλίσει μέρος του τραγικού κόστους του αδιεξόδου στους εταίρους. Η Αθήνα υπέβαλε στους εταίρους πρόταση για νέο διετές πρόγραμμα-μνημόνιο, που θα καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας και θα εμπεριέχει σχεδόν το σύνολο των μέτρων της πρότασης Γιουνκέρ, με αντάλλαγμα δέσμευση για ρύθμιση του χρέους. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση απέστειλε αμέσως μετά τη λήξη του χθεσινού Eurogroup επιστολή προς τους εταίρους για την κάλυψη των διαφορών σε έξι σημεία, μεταξύ των οποίων τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

kathimerini.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.