Μισή Ελληνίδα μίση Αφρικανή, η Idra, θεωρείται η Soul Funk Queen της xώρας μας και έρχεται  στο νησί της Ρόδου με την παράσταση «Το βιβλίο των θρύλων» στις 4 και 5 Απριλίου 2016, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., όπου θα  δοθούν δυο πρωινές παραστάσεις για σχολεία, ενώ τη Δευτέρα 4 Απριλίου στις 18.00, θα δοθεί μία παράσταση ανοιχτή για το κοινό. Από το 2000 έχει εμφανιστεί στις περισσότερες μουσικές σκηνές της Αθήνας έπαιξε για πρώτη φορά στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών το ’13 με την μπάντα της, ενώ το καλοκαίρι ’15 παρουσίασε το Project Painted Black μαζί με τους Mc Yinka, Jerome Kaluta και Word of Mouth στον ίδιο χώρο.

 

Η Idra μεγάλωσε με μουσική και τραγούδι, «κόλλησε» από μικρή με το «Ι wanna dance with somebody» της Whitney Houston και κάπου εκεί τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Σπούδασε χορό (κλασικό και τζαζ) για 15 χρόνια και υπήρξε μέλος χορωδίας για 12 χρόνια. Σπούδασε Κοινωνική Εργασία στα Τ. Ε. Ι. Αθήνας και Τεχνική Φωνητικής Τοποθέτησης στο Vocal Art Academy, ενώ παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο Θέατρο των Αλλαγών. Από το 2000 έχει εμφανιστεί στις περισσότερες μουσικές σκηνές της Αθήνας κι έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες. Το 2007 εμφανίστηκε στο φεστιβάλ Meet The Streets στο Ρόττερνταμ στα πλαίσια του προγράμματος Roots&Routes. Το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο «Don’t walk away» κυκλοφόρησε παγκοσμίως στις 14 Δεκεμβρίου 2011 από την ΕΜΙ σε παραγωγή των BigTime Pr. Τον Μάρτιο του 2012 το ομώνυμο single επιλέχτηκε από το Jumping Fish σαν τραγούδι για την άνοιξη 2012.
Idra
 
Όσο για το μουσικό της στίγμα η ίδια αναφέρει τα εξής: 
«Δε νομίζω ότι μπορώ να κατατάξω τη μουσική μου σε ένα συγκεκριμένο είδος. Είναι σίγουρα mainstream με πολλά στοιχεία soul, funk, jazz, reggae, drum’n’bass. Δεν υπήρξε κάποια καθοριστική στιγμή που αποφάσισα ότι ήθελα να γίνω τραγουδίστρια, πάντα ήξερα ότι αυτό ήθελα να κάνω από τη μέρα που θυμάμαι τον εαυτό μου».
Η Idra ασχολείται και με το θέατρο από το 2011 με συμμετοχή στην οπερέτα Η Κόρη της Καταιγίδος (2011) και στα μιούζικαλ Rent (2012), Fame (2013) Annie (2013) και Priscilla(2014).  Αυτή την χρονική περίοδο είναι στο μιούζικαλ»Sweet Charity»  στο Badminton .Στο βιβλίο των θρύλων πρωταγωνιστεί σε δυο απολαυστικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους!!

Σύντομα θα δώσει το πρώτο της  live στο νησί της Ρόδου παρέα με την dreamteam, όπως η ίδια την ονομάζει. Προς το παρόν θα την απολαύσουμε στο βιβλίο των θρύλων σε 2 απολαυστικούς ρόλους!

idrakayne

Leave a Reply

Your email address will not be published.