Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα όσον αφορά τον θαλάσσιο τουρισμό και την κρουαζιέρα αν αναλογισθεί κανείς τις όχι και τόσο ευνοϊκές συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή μας.

Σημαντική είναι η εξέλιξη επανεκκίνησης  HOME PORT του Τουριστικού λιμένα Ρόδου αφού η εταιρεία COSTA CRUISES  το  επέλεξε ως σταθμό  αποβίβασης – επιβίβασης των πελατών της με το κρουαζιερόπλοιο COSTA NEO RIVIERA δυναμικότητας 1727 επιβατών και μήκους 216 μέτρων αρχής γενομένης  από  05/06/2016  και μέχρι 25/09/2016  με εννέα (9) προσεγγίσεις. Θα προέρχεται από το Ηράκλειο με προορισμό την Μύκονο και θα παραμένει 3 ημέρες στο λιμάνι μας.

Είναι μια θετική εξέλιξη και ως προς την αγορά της Ρόδου αν αναλογισθεί κανείς ότι η παραμονή 3 ημερών στο Λιμάνι μας θα επιφέρει πολλαπλάσια οικονομικά οφέλη σε σχέση με τον επιβάτη της ημερήσιας κρουαζιέρας.

Οι προσπάθειες μας συνεχίζονται και εντείνονται ως προς τις υπόλοιπες εταιρείες κρουαζιέρας για την επιλογή του Τουριστικού λιμένα Ρόδου ως HOME PORT αφού εγγυόμαστε και για την ασφαλή παραμονή των επιβατών,  και για τον ασφαλή ελλιμενισμό των κρουαζιερόπλοιων.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Δ.Λ.Τ.Ν.Δ.

  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΙΧΑΗΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published.