Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα!

Παρακολουθούμε από τα τοπικά ΜΜΕ το διαγκωνισμό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για το ποιος είναι ικανότερος να εξασφαλίσει τις συνθήκες μέσα στις οποίες θα συνεχίσουν να διευρύνουν την κερδοφορία τους οι μονοπωλιακοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Ας μην τσακώνονται. Έχουν προσφέρει εξίσου καλές υπηρεσίες και οι δυο τους είτε βρίσκονταν στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση, προσφέροντας φτηνή ή και τσάμπα εργατική δύναμη στην εργοδοσία, αφαιρώντας κατακτήσεις, μπουκώνοντας απλόχερα με χρήμα με τους αναπτυξιακούς νόμους και τα  κάθε λογής προγράμματα της ΕΕ, στηρίζοντας με κάθε τρόπο την ιερή αγελάδα της καπιταλιστικής ανάπτυξης στον τουρισμό.

Πάει πολύ όμως να θέλουν να παρουσιάζουν την πολιτική τους στον τουρισμό και φιλολαϊκή, όταν στην περιοχή μας ζούμε στο πετσί μας τι σημαίνει για τους εργαζόμενους η ανάπτυξη που επικαλούνται και κλίνουν σε όλες τις πτώσεις. Ένα ξεροκόμματο επί έξι μήνες, για δουλειά χωρίς ρεπό, μέχρι την εξάντληση είναι ότι μπαίνει στην τσέπη του ξενοδοχοϋπαλλήλου από το ιλιγγιώδες 1,5 δις ευρώ που «τζιράρει» το χρόνο ο τουρισμός μόνο της Ρόδου!

Αποτελεί επίσης πραγματική πρόκληση η απαξιωτική αναφορά περί Σοβιετικού τύπου τουρισμού από το βουλευτή της ΝΔ (που μάλιστα το χρεώνει στο ΣΥΡΙΖΑ). Είναι πρόκληση γιατί με τη δική τους πολιτική ο τουρισμός έγινε για τους Έλληνες εργαζόμενους άπιαστο όνειρο, αφού πάνω από το 80% δεν μπορεί να κάνει διακοπές, ενώ από αυτούς που πάνε επίσης το 80% φιλοξενείται σε σπίτια συγγενών και φίλων. Η ξεκούραση, οι διακοπές, απαραίτητο στοιχείο για την αναπλήρωση της εργατικής δύναμης, που θα έπρεπε να είναι (και υπάρχουν οι υλικές προϋποθέσεις γι αυτό) αυτονόητο δικαίωμα στον 21ο αιώνα είναι πανάκριβο εμπόρευμα που μπορεί να το πληρώσει μια μειοψηφία μόνο. Οι διακοπές στην ΕΣΣΔ αποτελούσαν λαϊκό δικαίωμα και μάλιστα συνταγματικά κατοχυρωμένο, που απολάμβαναν τα εκατομμύρια των Σοβιετικών πολιτών.  Ποιος εργαζόμενος μπορεί να φανταστεί σήμερα εξασφαλισμένες διακοπές, όλα πληρωμένα, δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του χωρίς να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη;

Ο βουλευτής της ΝΔ γνωρίζει βέβαια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε σχέση συνωνυμίας με όλα αυτά, αφού αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας τη σοσιαλιστική οικοδόμηση του 21ου αιώνα και στηρίζει τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ κλπ.  Όμως η απαξίωση του σοσιαλισμού είναι « με ένα σμπάρο δυο τριγώνια» που λέει ο λαός. Από τη μια αξιοποιώντας τη συκοφάντηση που έχει υποστεί ο σοσιαλισμός μετά την ανατροπή του ιδιαίτερα στις νεανικές συνειδήσεις που δεν έχουν σχετική πείρα, να «τρομάξει» ένα κόσμο αποδίδοντας στο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά που δεν έχει. Από την άλλη να βάλει και ο ίδιος το λιθαράκι του στη συκοφάντηση του σοσιαλισμού για να πείσει ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι μονόδρομος. Με τι άλλα επιχειρήματα άλλωστε να πειστεί ο λαός να συνεχίσει να υπομένει αυτή τη βαρβαρότητα που ζούμε.

Τελικά για τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, δε μένει άλλη επιλογή από το να απομονώσουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις που τους καλούν να υποταχθούν να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να οργανώσει την πάλη του και να διεκδικήσει ζωή σύμφωνα με τις ανάγκες του, όχι όσο επιτρέπουν τα κέρδη των αφεντικών. Εκεί βρίσκεται η ελπίδα.

ΥΓ.

Μπορεί  τάχα να τρώγονται οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, τελικά όμως σαν καλά συνεταιράκια ψηφίζουν… «μονομπλόκ»  οι Δωδεκανήσιοι βουλετές τη λαίλαπα των μέτρων του νέου μνημονίου.

Τομεακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ

Ρόδος, 13 Αυγούστου 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published.