Είμαστε ιδιαίτερα προβληματισμένοι από την απόφαση μετακίνησης πλοίου στην  Κω, και η παραμονής του  εντός του λιμένα, για την φιλοξενία 2.500 μεταναστών από τον μεγάλο αριθμό που βρίσκονται σήμερα στο νησί. Από την πλευρά μας θα θέλαμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας  ως προς την υλοποίηση του εγχειρήματος  και την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

Θεωρούμε ότι η ανωτέρω πρωτοβουλία εγκυμονεί πολύπλευρους κινδύνους  για την ασφάλεια τόσο των μεταναστών και του πληρώματος (φωτιά, διενέξεις μεταξύ διαφόρων εθνικοτήτων κ.α) , όσο και των ένστολων (ΕΛ.ΑΣ, Λ.Σ), που θα κληθούν να υλοποιήσουν το εγχείρημα.

Η πείρα μας , μας έχει δείξει ότι η πολυήμερη παραμονή αλλοδαπών διαφόρων εθνικοτήτων σε κλειστούς χώρους δημιουργεί εντάσεις τις οποίες στον ιδιότυπο χώρο ενός πλοίου δύσκολα αντιμετωπίζονται.

Εμείς ζητάμε την άμεση μεταφορά των μεταναστών από την νήσο Κω με το συγκεκριμένο πλοίο σε οργανωμένες ανοικτές  δομές της ηπειρωτικής χώρας, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την ταυτοποίησή τους.

Για τα Διοικητικά Συμβούλια

Ο

Πρόεδρος

 

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ

Ο Γεν. Γραμματέας

 

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Ξενοφών

 

Ο

Πρόεδρος

 

ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ Αντώνιος

 

Ο Γεν. Γραμματέας

 

ΓΕΩΡΓΙΟΥ Παναγιώτης

Ο

Πρόεδρος

 

ΣΑΜΑΡΑΣ

Ευστάθιος

Ο Γεν.

Γραμματέας

 

ΜΟΥΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννης

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.