Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους, την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015, στήθηκε ενημερωτικό περίπτερο, από τις 10 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι, στο χώρο του «ΑΚΤΑΙΟΝ» στην πόλη της Ρόδου από το Συμβουλευτικό Κέντρο Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ.

ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ΡΟΔΟΣ 2Το Black Monday.gr, είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί το συγκεκριμένο περίπτερο, καθώς και να συνομιλήσει με την υπεύθυνη στο Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, Χρυσούλα Ζερβού. Το ΚΕΘΕΑ στη Ρόδο, λειτουργεί εδώ και 1,5 χρόνο ως συμβουλευτικό κέντρο και φιλοξενείται από το Δωδεκανησιακό Σύλλογο Γονέων Συγγενών και Φίλων Εξαρτημένων Ατόμων, αντιμετωπίζοντας τα γνωστά προβλήματα στελέχωσης.

«Στόχος μας είναι η υποστήριξη ανθρώπων που έχουν πρόβλημα εξαιτίας της χρήσης ουσιών και επιθυμούν να τους παράσχουμε μία προετοιμασία προτού να επισκεφθούν (εάν κριθεί αναγκαίο) μία θεραπευτική κοινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο παράσχουμε στήριξη και στους συγγενείς τους, όπως και σε άτομα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με νόμιμες εξαρτήσεις, όπως είναι το αλκοόλ και ο τζόγος», ανέφερε η κ. Χρυσούλα Ζερβού, η οποία και πραγματοποιεί ένα αξιέπαινο έργο, σε συνεργασία με τους ανθρώπους που συνδράμουν στο έργο του ΚΕΘΕΑ στη Ρόδο.

ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ ΡΟΔΟΣΚατά τα όσα μας εξήγησε η κ. Ζερβού, το πρόβλημα των εξαρτήσεων, παρουσιάζεται σε όλες τις πόλεις, όπως και στη Ρόδο, ενώ υπάρχουν και ταμπού, αναφορικά με την προσέλευση των πολιτών σε τέτοιες δομές. Τα άτομα, όπως είπε, δεν πρέπει να ανησυχούν, διότι το σύνολο των Υπηρεσιών που λειτουργούν στη Ρόδο, όπως είναι το Κέντρο Πρόληψης «ΔΙΟΔΟΣ», το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ κτλ, απαρτίζεται από επιστήμονες που διαφυλάττουν το απόρρητο και το εμπιστευτικό των ανθρώπων και την ανωνυμία τους.

«Ο κόσμος δεν πρέπει να ντρέπεται να ζητήσει βοήθεια ακόμη και εάν έχει υποψίες για κάποιο συγγενικό του πρόσωπο. Ο γονιός για το παιδί, είτε για τον εαυτό του, εάν βλέπει ότι κάπου χάνει το μέτρημα, είτε στο τζόγο, είτε στο αλκοόλ, είτε οπουδήποτε», πρόσθεσε η κ. Ζερβού.

ΚΕΘΕΑ ΑΦΙΣΑΚαταλήγοντας αναφέρθηκε στη σημαντική βοήθεια που παρέχεται από τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου στη Ρόδο, αφού οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να μεταβαίνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, προτού συμμετάσχουν σε κάποια κοινότητα.

Πηγή: Black Monday.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.